Попри пандемію університет живе спортом: екран змагань університету

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Новини факультету > Попри пандемію університет живе спортом: екран змагань університету

У минулий четвер, 8 жовтня 2020 року, видався в університеті напрочуд спортивним днем, позаяк на стадіоні альма-матер відбувся цілий ряд змагань, зокрема з легкоатлетичного кроку, перетягування линви та стрітліфтингу, присвячених Дню працівників освіти.

Як ведеться, змагання розпочалося з виконання гімну України, після чого до учасників звернулися декан факультету фізичної культури, спорту і здоров’я, доктор історичних наук, професор Віктор Куйбіда та головні судді змагань – кандидати педагогічних наук, доценти кафедри спортивних дисциплін, ігор і туризму, заслужений тренер України Тарас Кириченко та Олександр Потужній привітавши їх зі святом, ознайомивши з правилами змагань та побажавши учасникам спортивних та життєвих перемог. Після з’ясування усіх організаційних моментів змагання розпочалися.

Змагання розпочалися з забігу дівчат на 500 м з визначенням фіналістів у двох номінаціях – студентки міжфаку та студентки факультету фізичної культури, спорту і здоров’я. У результаті запеклого забігу перемогу здобули: І місцеТетяна Хомич (ФПОММ), ІІ місцеНаталія Коляда (ФІСПО) й ІІІ місцеВероніка Матов (ФІСПО). Варто зазначити, що розрив між результатом фінішу фіналісток склав лише 3 секунди. Серед студенток факультету перемогу здобули: І місцеЯна Артемьєва (ФК-21пр), ІІ місцеТетяна Плахотна (ФК-13пм) та ІІІ місцеОльга Шматок (ФК-12мс).

У свою чергу, юнаки у двох аналогічних номінаціях бігли крос на 1000 м. Забіг міжфаківців закінчився з такими результатами: І місцеДмитро Пудиш  (ФІСПО), ІІ місцеРоман Цибуля (ФФЕПО), ІІІ місцеВ’ячеслав Рець (ФФЕПО). Зазначимо, що представник істориків став абсолютним рекордсменом, який спередив суперників більш ніж на півхвилини. Стосовно юнаків факультету фізичної культури, спорту і здоров’я місця розподілилися так: І місце здобув Сергій Неборачок  (ФК-12мс), ІІ місце отримав Максим Ткаченко (ФК-13), а ІІІ місце виборов Михайло Смань (ФК-12). Фаворит спередив решту на чотири секунди. Переможців було нагороджено медалями.

Після цього почалися змагання з перетягування линви, де трійки призерів серед юнаків та дівчат виглядають наступним чином:

Серед юнаків І місце отримала збірна магістрантів та студентів IV курсу факультету фізичної культури, спорту і здоров’я, ІІ місцезбірна ІІІ курсу факультету фізичної культури, спорту і здоров’я, а ІІІ місце здобула збірна факультету фінансово-економічної і професійної освіти.

У свою чергу, серед дівчат І місце виборола збірна факультету фізичної культури, спорту і здоров’я, ІІ місце збірна І курсу факультету історичної та соціально-психологічної освіти, а ІІІ місце у збірної студентів спеціальності «Дошкільна освіта» факультету історичної та соціально-психологічної освіти.

А втім, у цей день, особливий інтерес як серед учасників так і численних вболівальників, які були на стадіоні, викликали змагання із стрітліфтингу. Слід зазначити, що подібні змагання пройшли в нашому закладі вищої освіти вперше.

Стрітліфтингновий силовий вид спорту, що включає в себе дві змагальні вправи: підтягування на поперечині з максимальною вагою та віджимання на гімнастичних брусах з максимальною вагою. Переможцем оголошується той, хто набрав найбільшу суму кілограмів за результатами найкращих спроб у двох вправах.

Відтак, змагання відбулися у абсолютній ваговій категорії, а трійка призерів набула наступного вигляду: І місцеІгор Трофименко (4 курс, з.ф.н., факультету фізичної культури, спорту і здоров’я) з наступними результатами (підтягування – 82 кілограми, віджимання на брусах – 90 кілограмів, сума – 172 кілограми); ІІ місце виборов Максим Чебан (4 курс, факультету фінаносово-економічної і професійної освіти) з результатом (підтягування – 50 кілограм, віджимання на брусах – 90 кілограм, сума – 140 кілограм); ІІІ місце здобув Вадим Бовшик (магістрант І року навчання факультету фізичної культури, спорту і здоров’я) з результатами (підтягування – 60 кілограм, віджимання на брусах – 57 кілограм, сума – 117 кілограмів).

Усі переможці і призери отримали грамоти та грошові винагороди, які вручив декан факультету факультету фізичної культури, спорту і здоров’я, професор Віктор Куйбіда. Спонсором змагань виступив профспілковий комітет університету.

          Безперечно, ми приєднуємося до вітань усім переможцям та учасників кожного зі змагань та зичимо їм здоров’я, натхнення до тренувань та нових перемог.

Прес-служба університету

Leave a Reply