Сковородинівці вшосте позмагалися за першість у легкоатлетичних змаганнях приурочених пам’яті Миколи Данилка

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Новини факультету > Сковородинівці вшосте позмагалися за першість у легкоатлетичних змаганнях приурочених пам’яті Миколи Данилка

У середу, 18 вересня 2019 року на стадіоні ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» відбулися вже традиційні для сковородинівської родини легкоатлетичні змагання приурочені пам’яті декана факультету фізичного виховання, професора, майстра спорту СРСР із п’ятиборства Миколи Данилка. Вкотре вони проводилися з метою популяризувати біг серед студентів та виявити кращих спортсменів для участі в обласних змаганнях.

Бажаючих взяти участь у змаганнях зібралося чимало. Хоча цей захід проводиться силами факультету фізичного виховання, але на бігові доріжки для участі в легкоатлетичному кросі виходять студенти, без перебільшення, з усіх факультетів університету.

Традиційно, до спортсменів із вітальним словом звернувся доктор історичних наук, професор, декан факультету фізичного виховання Віктор Куйбіда, який подякував усім, хто зважився прийти та побажав вдалих стартів і перемог. Опісля було піднято пропор України та виконано Гімн нашої держави, який сповістив про початок змагальної частини, в ході якої дівчата та юнаки мали подолати дистанцію, відповідно, 500 метрів та 1000 метрів. За регламентом, студенти факультету фізичного виховання та студенти решти факультетів змагалися окремо.

Найкращий результат серед дівчат факультету фізичного виховання показала студентка ІІІ курсу Діана Чечко. Друге місце посіла студентка І курсу Оксана Сергійчук і замкнула трійку лідерів – студентка ІІ курсу Ольга Білокур. Серед юнаків факультету фізичного виховання на дистанції 1000 метрів перше місце посів – студент ІІ курсу Денис Могильний, друге – студент ІІІ курсу Руслан Кравчук, на третьому місці – студент І курсу Владислав Шилипун.

У змаганнях з легкоатлетичного кросу серед дівчат неспортивного профілю у першому забізі перемогла студентка ІІ курсу педагогічного факультету Тетяна Хомич, а у другому – студентка ІІІ курсу фінансово-гуманітарного факультету Тетяна Ладік. Другою фінішувала у першому забізі студентка І курсу соціоісторичного факультету Аліна Устименко, а у другому – студентка ІІІ курсу фінансово-гуманітарного факультету Лідія Лета. Третьою у першому забізі була студентка І курсу філологічного факультету Анна Сінітович, а у другому – Анастасія Тітерук, студентка ІІ курсу цього ж факультету.

Серед юнаків упевнену перемогу здобув студент IV курсу соціоісторичного факультету (спеціальність історія) Дмитро Пудиш. На другій сходинці опинився студент І курсу фінансово-гуманітарного факультету Владислав Бобровський і на третій – студент І курсу Роман Цибуля, також студент фінансово-гуманітарного факультету.

За результатами командного заліку серед груп І місце посіла група філологічного факультету АН-22, ІІ місцеІОП-12 (соціоісторичний факультет), ІІІ місце – група ЕК-11 – фінансово-гуманітарний факультет.

У підсумку місця серед факультетів такі: І місцефілологічний факультет; ІІ місцеприродничо-технологічний факультет; ІІІ місцефінансово-гуманітарний факультет.

Спонсором змагань виступив профспілковий комітет університету. Переможці та призери отримали грамоти й грошові винагороди, а представники філологічного факультету – перехідний кубок. Вітаємо переможців та призерів змагань, бажаємо успіхів у навчанні та нових перемог на спортивній ниві!

Аліна Нестерук

Leave a Reply