Викладачі факультету долучилися до обговорення проблем та перспектив розвитку фізичного виховання на конференції у Києві

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Новини кафедри теорії та методики фізичного виховання і спорту > Викладачі факультету долучилися до обговорення проблем та перспектив розвитку фізичного виховання на конференції у Києві

21-22 березня 2019 року на базі факультету фізичного виховання, спорту і здоров’я Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова відбулась ювілейна Х Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні проблеми та перспективи розвитку фізичного виховання, здоров’я і професійної підготовки майбутніх фахівців з фізичного виховання та спорту». У роботі конференції, що проходила у двох секціях, взяли участь вчені із України, США, Ізраїлю, Польщі, Болгарії та Білорусі. Серед інших, у роботі конференції, взяли участь і представники факультету фізичного виховання ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди».

Вранці, 21 березня 2019 року, робота конференція почалась пленарним засіданням, до президія якого увійшли: ректор Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова Віктор Андрущенко, декан факультету фізичного виховання цього університету Олексій Тимошенко, Dr hab., prof. US? dziekan WKFiPZ Uniwersytetu Szczecinskiego (Szczecin, Polska) Eider Jerzy, дэкан факультэта фізічнага выхавання установы адукацыі «Беларускі дзяржауны педагагічны універсітэт імя Максіма Танка», кандыдат гістаричных навук Александр Касперович, Ph. D., Departament of Health & Fitness, State University of New York at Oneonta Michael І. Kalinski та інші.

Приємно, що, серед інших, до складу президії було включено і викладача нашого університету, доктора педагогічних наук, професора кафедри теорії та методики фізичного виховання і спорту Леонід Волков.

Питання та обговорення конференції, найперше, стосувалися тематики розвитку фізичного виховання, здоров’я та професійної підготовки майбутніх фахівців з фізичного виховання і спорту як в нашій державі, так і в інших країнах-учасницях. Учасники науково-педагогічної конференції охоче обмінялись своїм досвідом та підняли у фаховий публічний простір низку найгостріших та найактуальніших, на сьогодні, питань означеної тематики.

Участь у конференції взяли 14 викладачів факультету фізичного виховання, що, загалом, підготували для участі у конференції 12 статей. Серед них, чотири викладачі кафедри теорії та методики фізичного виховання і спорту, що особисто представляли наш заклад вищої освіти на конференції: доктор педагогічних наук, професор Леонід Волков; кандидат педагогічних наук, доцент Наталія Базилевич; кандидати педагогічних наук, доценти Тетяна Кравченко та Тетяна Троценко. Відмітимо, що свої праці на участь у конференції подали і викладачі кафедри спортивних дисциплін, ігор і туризму університету: кандидат педагогічних наук, доцент Тарас Кириченко,  кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент Віталій Поліщук, кандидат педагогічних наук, доцент Наталія Чупрун,  кандидат педагогічних наук, доцент Олександр Потужній, доценти Микола Горбенко і Миколи Шульга, викладачі Ігор Юрченко, Олександр Тонконог та Ігор Постернак.

Переконані, кожен із учасників конференції, яка, сумарно, підняла близько двох сотень питань та їх подальших обговорень, отримав саме ті знання та компетентності, які, надалі, зроблять роботу учасників-вчених з майбутніми фахівцями з фізичного виховання та спорту ще цікавішою та продуктивною.

Прес-служба факультету фізичного виховання

[vcfastgallery_mosaic fgm_layout=”fg_layout3″ fg_type=”magnific-popup” fgm_image_lightbox_size=”large” images=”1198,1197,1196,1195,1203″]

Leave a Reply