Сковородинівець Дмитро Ловчинський: третій завоювач ліцензії на Олімпійські Ігри-2024

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Вітання > Сковородинівець Дмитро Ловчинський: третій завоювач ліцензії на Олімпійські Ігри-2024

2 червня 2024 року магістр-випускник факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі Дмитро Ловчинський став третім українцем, який завоював ліцензію на Олімпійські ігри-2024 на заключному відбірковому турнірі у тайландському Бангкоку.

Повідомляється, що турнір був заключним і передбачав боротьбу за чотири путівки до Парижа в найважчому олімпійському дивізіоні. Щоб забезпечити собі кваліфікацію, Ловчинському, як єдиному представнику України, потрібно було перемогти у трьох поєдинках.

Спершу сковородинівець отримав можливість позмагатися у рамках півфіналу в категорії понад 92 кг на другому кваліфікаційному турнірі з боксу у Бангкоку (Таїланді). Там Дмитро забезпечив собі перемогу, яку закріпив у чвертьфіналі здолавши грека Стіліаноса Руліаса.

«У 1/4 фіналу вагової категорії 91 кг українцю протистояв грецький спортсмен Стиліанос Руліас. У поєдинку за омріяну ліцензію Ловчинський здобув перемогу одноголосним рішенням суддів», розповіли в НОК.

Варто зауважити, що в березні Дмитро вже намагався пройти перший ліцензійний турнір у Італії, проте тоді його зупинив хорват Лука Пратлячич  який поступився Ловчинському вже на азійському етапі відбору.

Українському боксу пощастило в Бангкоку: Ловчинський здобув другу ліцензію для країни на цьому турнірі та третю загалом. Раніше Айдер Абдураїмов відібрав ліцензію у ваговій категорії до 57 кг, а першу для України в боксі здобув Олександр Хижняк.

Нагадаємо, що Україна візьме участь у літніх Олімпійських іграх 2024 під гаслом «The Will to Win». Вони пройдуть у французькому Парижі з 26 липня по 11 серпня 2024 року.

Вітаємо Дмитра Ловчинського з новим успіхом, який, вже не вперше, є для всіх нас свідченням високого рівня його спортивної майстерності та безмежної відданості спорту. Україна продовжує підтверджувати свій потенціал та готовність до конкуренції на міжнародній арені спорту, завдяки таким винятковим спортсменам як він. Родина УГСП та рідного факультету зичить тобі, Дмитре, наснаги у підготовці та омріяного «олімпійського золота»!

 

Пресцентр факультету фізичної культури, спорту і здоров’я