Університет приймав чемпіонат України з боксу: серед тріумфаторів – студент та випускник факультету

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Новини факультету > Університет приймав чемпіонат України з боксу: серед тріумфаторів – студент та випускник факультету

З 27 до 31 травня у стінах Університету Григорія Сковороди в Переяславі тривав відкритий чемпіонат центральної ради України з боксу, присвячений пам’яті тренера Володимира Устюжаніна. За повідомленням сайту «Інформатор» участь у змаганні взяло близько ста боксерів з 16 команд, які презентували 12 областей. Бої мали по 3 раунди у семи вагових категоріях – від 56 до 91 кг. Серед тріумфаторів – троє студентів та один випускник факультету фізичної культури, спорту і здоров’я.

Учасники змагалися за олімпійською системою. Себто, спортсмен вибував з турніру після першого ж програшу. Серед інших до фінальних поєдинків пройшли аж три боксери із Переяслава та університету: магістрант ІІ року навчання факультету історичної і соціально-психологічної освіти Дмитро Пудиш, випускник факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Семен Грушевський та магістрант факультету Юрій Ващенко. Грушевський здобув перемогу у ваговій категорії до 75 кілограмів, а Ващенко – до 91 кг.  Поза тим, варто згадати ще одного учасника змагань, молодого та перспективного Алі Дагли та Дмитра Пудиша, які у своїх вагових категоріях стали другими.

Поряд з цим тренер, член обласної федерації боксу, викладач кафедри спортивних дисциплін і туризму Ігор Юрченко зазначає, що усі хлопці показали хороший рівень боксерської майстерності, який відзначили і гості, які були приємно здивовані результатами, які хлопці показали попри пандемію і тривалу відсутність тренувань.

«Окрім переможців з числа боксерів-вихованців, які тренуються в університеті, мені б хотілося відзначити ще й таких студентів факультету фізичної культури, спорту і здоров’я: Олександра Тропка, якому випало змагатися з «боксером-міжнародником»; Романа Гейбатова, який програв у першому колі чемпіону цих змагань; Кирила Калмикова, який програв чемпіону своєї вагової категорії, сковородинівцю Юрію Ващенку. Назар Олійник, який програв у другому колі майстру спорту міжнародного класу. Слід зазначити, що наші хлопці не лише направду добре виступили, а й надавали посильну допомогу під час організації свята боксу у нашому місті, за що я дуже їм дякую.

Слід віддати належне і місцевим спортсменам, випускникам університету Семену Грушецькому та Сергію Обертію, які у запеклих боях показали достойний результат – перше та п’яте місце, відповідно.

Усю нашу боксерську родину приємно здивував студент-історик Дмитро Пудиш, адже він показав дійсно хороший бокс та волю до перемоги, які допомогли йому вийти до фіналу, де він став другим. До слова, за перше місце на турнірі присвоюють звання «майстра спорту України», і трішки прикро, що склалося так, що Дмитро зупинився за крок до цього звання. Проте ми спробуємо зробити усе належне для того, аби звання, як то кажуть, знайшло свого героя.  Загалом, приємно що навколо нашого університету започаткувався такий турнір, який претендує на те, аби стати постійним» коментує Ігор Валерійович.

Підсумовуючи усі перипетії чемпіонату Ігор Юрченко, від імені організаторів, висловлює вдячність міському голові міста Переяслава Вячеславу Саулку та фірмі «Теплоінвест» в особі директора Сергія Коченка, завдяки великій матеріальній підтримці яких змагання відбулися на такому високому рівні. Дякує Університету Григорія Сковороди в Переяславі та усьому його колективу, соціально-гуманітарному відділу та допоміжному персоналу за надання майданчика та умов для проведення змагань. Поза тим, уже багато років боксери університету відчувають вдячність до компанії «Укрпромпостач-95» та Сергія Доброскока, завдяки якому у них з’явився ринг. Не може Ігор Юрченко не згадати й про директора підприємства Івана Забару, який завжди допомагає підтримувати бокс у Переяславі. Слова вдячності линуть і на адресу депутата Київської обласної ради Тараса Костіна та депутатів Переяславської міської ради Віталія Марченка, Олега Бутовича та Яни Поліч. За вчасну доставку їжі для спортсменів дякує ресторану «Фламінго» в особі Тетяни Мусієнко, а за надання медичної підтримки під час змагань – лікарю Юрію Герасименку та медсестрі Тамарі Буряк. Наостанок, дякує усім своїм друзям та друзям тренера Володимира Устюжаніна, які допомогли у організації цього видовищного чемпіонату. Дякує за інформаційну підтримку усім місцевим медіа, та усім-усім хто посприяв успішному проведенню змагань.

Принагідно, дайджест перипетій чемпіонату можна переглянути у огляді «Інформатора»:

Поза тим, що один дайджест зробив канал «proSLAV – у серці Переяслава»:

Пишаємося нашими хлопцями та бажаємо їм сміливості, сил, відваги і мужності. Нехай віра та цілеспрямованість допомагають досягати висот, майстерність зростає, а професіоналізм буде на найвищому рівні. Зичимо спортивних перемог, досягнень і нагород!

Прес-служба факультету