Випускник УГСП Максим Брагару забив гол, який подарував Україні путівку на чемпіонат Європи-2025 з футболу

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Новини факультету > Випускник УГСП Максим Брагару забив гол, який подарував Україні путівку на чемпіонат Європи-2025 з футболу

Молодіжна збірна України з футболу достроково вийшла на чемпіонат Європи-2025. Сталося це за підсумками поєдинку проти Північної Ірландії, який закінчився перемогою України U21 – 2:1.

«Левом матчу» по праву можна вважати випускника факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі Максима Брагару, який продемонстрував високий рівень майстерності, подвоївши рахунок у матчі.

Україна підійшла до матчу з Північною Ірландією з максимальним показником очок після семи турів – 21. Нічия у матчі з Англією лише зміцнила лідерські позиції «синьо-жовтих», збільшивши перевагу над другим місцем до двох очок. Попри те, що перше місце «синьо-жовті» собі ще не гарантували, у разі виграшу вони забезпечили б собі позицію серед трьох найкращих команд, що фінішують на других місцях, і, відтак, місце на чемпіонаті Європи.

У першому таймі Україна відзначилася двома м’ячами у воротах Північної Ірландії. Рахунок відкрив Назар Волошин, тоді як подвоїв його Максим Брагару, обійшовши голкіпера та переправивши воротаря у незахищені ворота.

Попри пропущений гол і вилучення гравця наприкінці матчу двох м’ячів у першому таймі України U21 вистачило для того, щоб обіграти Північну Ірландію. «Синьо-жовті» вибороли восьму перемогу у восьми поєдинках. Вітаємо команду та Максима!

 

Пресцентр факультету фізичної культури, спорту і здоров’я