Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Вітання > Сковородинівець Єгор Якушенко став чемпіоном світу U-20 з греко-римської боротьби

Увечері, 4 вересня 2024 року, студент II курсу факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі Єгор Якушенко став чемпіоном світу U-20 з греко-римської боротьби який триває в Іспанії. Розповідаємо, як це було.

Греко-римський борець Єгор Якушенко, який змагається у ваговій категорії 97 кг, завоював золоту медаль під керівництвом тренера Юрія Копитка. У фіналі він здобув перемогу над німецьким спортсменом Даріусом К’єфером

На шляху до фіналу Якушенко вдало пройшов кваліфікацію, перемігши Себастьяна Вархоля з Польщі, а в 1/8 фіналу поборов Бранка Дукіча з Сербії. У наступному раунді українець здолав індійця Намана Намана, а в сутичці за фінал виявився сильнішим за нейтрального росіянина Анатолія Авєріна.

Університет Григорія Сковороди в Переяславі та факультет фізичної культури, спорту і здоров’я щиро вітаємо з перемогою. Це велике досягнення, яке свідчить про силу, майстерність і незламний характер. Твоя перемога – це результат важкої праці та наполегливості. Бажаємо не зупинятися й продовжувати йти до нових вершин і підкорювати ще більше спортивних висот. Пишаємось тобою!

Варто відзначити, що в липні цього року Єгор Якушенко став чемпіоном Європи U-20.

 

Пресцентр факультету фізичної культури, спорту і здоров’я