Сковородинівці Юліан Дем’янов та Віта Олексюк тріумфували на чемпіонаті України з триатлону за програмою акватлон

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Вітання > Сковородинівці Юліан Дем’янов та Віта Олексюк тріумфували на чемпіонаті України з триатлону за програмою акватлон

6 та 7 липня 2024 року у Києві відбувся чемпіонат України з триатлону за програмою акватлон, що передбачала змагання з плавання на 1000 м та біг на 5000 м. Серед чоловіків тріумфував аспірант Університету Григорія Сковороди в Переяславі Юліан Демʼянов.

Повідомляється, що Демʼянов здолав суперників на фініші, випередивши представника Запорізької області Сергія Костенка та Дениса Микитюка з Дніпропетровщини, які стали срібним та бронзовим призерами відповідно. Як зазначають організатори, перші лідери змагань здобули більшість очок у світовому рейтингу з акватлону World Triathlon.

Також гордістю університету стала, студентка III курсу факультету фізичного виховання, спорту та здоров’я Віта Олексюк. Разом зі своїм гайдом (лідером) Наталією Мацупко вони здобули ІІ місце в паратриатлоні, подолавши дистанцію за 42:49.

Підсумовуючи, чемпіонат став не лише визначною подією в українському спорті, але й свідченням високого рівня підготовки спортсменів Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Вітаємо Юліана та Віту, а також їх тренерів, з досягненнями та бажаємо їм нових успіхів на світовій арені. Пишаємося та вболіваємо за Вас!

 

Пресцентр факультету фізичного виховання, спорту та здоров’я