Борчиня вільного стилю Тетяна Сова-Ріжко стала восьмою сковородинівкою, що отримала ліцензію на Олімпійські ігри в Парижі у 2024 році

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Вітання > Борчиня вільного стилю Тетяна Сова-Ріжко стала восьмою сковородинівкою, що отримала ліцензію на Олімпійські ігри в Парижі у 2024 році

Борчиня, випускниця факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі Тетяна Сова-Ріжко стала призеркою чемпіонату Європи з боротьби, здобувши срібло в олімпійській ваговій категорії 68 кілограмів. Тепер вона візьме участь у Олімпійських іграх 2024 року у Парижі.

Повідомляється, що на Міжнародному турнірі зі спортивної боротьби в Хорватії спортсменка Тетяна Сова-Ріжко посіла третє місце. Після успішного проходження ліцензійних турнірів спортсменка виборола можливість взяти участь в Олімпійських іграх 2024 року.

Таким чином можна констатувати, що, станом на нині, компанію Тані на Олімпіаді складуть ще, щонайменше, троє сковородинівців з факультету фізичної культури, спорту і здоров’я: 2 червня 2024 року магістр-випускник факультету Дмитро Ловчинський став третім українцем, який завоював ліцензію на Олімпійські ігри-2024 на заключному відбірковому турнірі у тайландському Бангкоку, а у статусі чинного чемпіона світу Україну на літніх Олімпійських іграх-2024 представлятиме сковородинівець-плавець Владислав Бухов, відібравшись в 50-метрівці вільним стилем. Наприкінці червня ми розповідали про те, що українська борчиня вільного стилю, випускниця факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Аліна Грушина-Акобія та її колега Ілля Арчая отримали олімпійські ліцензії, у зв’язку з тим, що Об’єднаний світ боротьби (UWW) який перерозподілив квоти після відмови у видачі ліцензій деяким індивідуальним нейтральним атлетам, які представляють росію та білорусь.

Родина факультету фізичної культури, спорту і здоров’я вітає Тетяну з заслуженою ліцензією на Олімпійські ігри в Парижі 2024 в боротьбі у вільному стилі. Це надзвичайно важливе досягнення, яке відзначає твої талант, наполегливість і невтомну працю.

«Твої досягнення в спорті не тільки надихають, а й викликають гордість усіх нас. Бажаємо тобі, та всім сковородинівцям-олімпійцям, міцного здоров’я, невичерпної енергії та вдалих тренувань під час підготовки до Олімпійських ігор. Нехай кожен ваш крок наближає вас до нових висот у спортивній кар’єрі! Пишаємося та вболіваємо за вас!», – додає декан Віктор Куйбіда.

Нагадаємо про те, що Олімпійські ігри 2024 відбудуться з 26 липня по 11 серпня. Наразі затверджено склад офіційної делегації національної збірної команди України для участі в Іграх XXXIII Олімпіади 2024 року. Серед них 140 спортсменів та спортсменок, 12 спаринг-партнерів та альтернативних спортсменів й 95 тренерів.

 

Пресцентр факультету фізичної культури, спорту і здоров’я