Випускниця УГСП Аліна Грушина-Акобія виборола ліцензію та стала третьою сковородинівкою що представлятиме Україну на Літній Олімпіаді-2024

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Вітання > Випускниця УГСП Аліна Грушина-Акобія виборола ліцензію та стала третьою сковородинівкою що представлятиме Україну на Літній Олімпіаді-2024

Українська борчиня вільного стилю, випускниця факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Аліна Грушина-Акобія та її колега Ілля Арчая отримали олімпійські ліцензії та виступлять на Олімпійських іграх-2024 у Парижі. Про це переповідає пресцентр факультету.

Таке рішення ухвалив Об’єднаний світ боротьби (UWW) який перерозподілив квоти після відмови у видачі ліцензій деяким індивідуальним нейтральним атлетам, які представляють Росію та Білорусь. Атлети, які публічно підтримали війну в Україні або пов’язані із силовими структурами, не зможуть отримати нейтральний статус. МОК проводить перевірку кожного кандидата, переповідає пресцентр факультету повідомлення НОК України.

Грушина-Акобія та Арчая перебували на перших непрохідних позиціях у своїх вагових категоріях на кваліфікаційних турнірах. Таким чином, Україну в боротьбі представлять шість спортсменів. Їхній остаточний список стане відомий пізніше.

Аліно – ти яскравий приклад цілеспрямованості, наполегливості та професіоналізму. Твої досягнення є результатом багаторічної важкої праці, тренувань та підтримки тренерів, родини та нашого університету. Ти демонструєш, що навіть найвищі цілі досяжні, якщо вірити в себе і працювати з повною віддачею.

Від імені університету та факультету фізичної культури, спорту і здоров’я ми бажаємо тобі успіхів на Олімпійських іграх! Ми впевнені, що твій виступ стане натхненням для багатьох молодих спортсменів, які також мріють про великі досягнення. Пишаємося тобою, Аліно! Вперед до нових перемог!

Слід зауважити, що компанію Аліні у Парижі складуть ще, щонайменше, двоє сковородинівців з факультету фізичної культури, спорту і здоров’я. 2 червня 2024 року магістр-випускник факультету Дмитро Ловчинський став третім українцем, який завоював ліцензію на Олімпійські ігри-2024 на заключному відбірковому турнірі у тайландському Бангкоку, а у статусі чинного чемпіона світу Україну на літніх Олімпійських іграх-2024 представлятиме сковородинівець-плавець Владислав Бухов, відібравшись в 50-метрівці вільним стилем.

Нагадаємо, Літня Олімпіада-2024 пройде з 26 липня по 11 серпня у Парижі та інших містах Франції.

 

 Пресцентр факультету фізичної культури, спорту і здоров’я