Сковородинівець Володимир Лісовець – серед бронзових призерів Чемпіонату Європи-2024 з водних видів спорту

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Вітання > Сковородинівець Володимир Лісовець – серед бронзових призерів Чемпіонату Європи-2024 з водних видів спорту

Український плавець, студент третього курсу факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі Володимир Лісовець став бронзовим призером Чемпіонату Європи-2024 з водних видів спорту, який днями завершився у сербському Белграді.

Повідомляється, що українці вийшли до фіналу чемпіонату з першим, в загальному заліку кваліфікації, результатом – 3.34 – 3,35 хв, а у складі восьми найкращих збірних континенту показали результат у 3:33,50 та посіли третє місце, поступившись командам Австрії та Польщі. Зауважимо, що від першого місця хлопців відділили лише 0.09 с.

Збірна України у складі Олександра Желтякова, Володимира Лісовця, Арсенія Ковальова й Іллі Лінника стала третьою на Чемпіонаті Європи в комплексній чоловічій естафеті 4 х 100 метрів, особливість якої полягає у тому, що на кожному етапі плавці змагалися у своєму стилі плавання – на спині, брасом, батерфляєм та вільним стилем.

Належне відмітити, що майже всю естафету українська збірна тримала першість: Олександр Желтяков захопив лідерство для України на другому відрізку свого етапу, після чого збірна не відпускала його до останньої передачі естафети. Втім втримати «золото» Україні не вдалося, адже на другому відрізку 100 м вільним стилем Ілля Лінник спершу відпустив у відрив австрійця Хайко Гіглера, а на останніх метрах дистанції програв боротьбу за «срібло» представнику Польщі.

Слід акцентувати увагу на тому, що це перша медаль України за 18 років на Євро з водних видів спорту у чоловічій естафеті 4х100 м комплексним стилем. Востаннє це вдавалося на Євро-2006 складу Андрія Олейника, Олега Лісогора, Андрія Сердінова та Юрія Єгошина.

Університет Григорія Сковороди в Переяславі та факультет фізичної культури, спорту і здоров’я вітає Володимира, його партнерів по команді, всю збірну та наставника нашого спортсмена – Олександра Фоміна. Це неймовірний успіх, яким ми пишаємось!

 

Пресцентр факультету фізичної культури, спорту і здоров’я