Сковородинівець Владислав Бухов виборов дебютну медаль чемпіонатів Європи з плавання у «бронзі» й 50 м вільним стилем

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Вітання > Сковородинівець Владислав Бухов виборов дебютну медаль чемпіонатів Європи з плавання у «бронзі» й 50 м вільним стилем

Магістр І року навчання факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі, плавець Владислав Бухов приніс Україні восьму медаль на чемпіонаті Європи-2024 з водних видів спорту. У сербському Белграді він посів третє місце у чоловічих змаганнях з плавання на 50 метрів вільним стилем, передає пресцентр факультету фізичної культури, спорту і здоров’я посилаючись на «Суспільне Спорт».

Повідомляється, що у кваліфікації 21-річний сковородинівець посів третє місце свого запливу (22.22 секунди). Бухов покращив свій час у півфіналі – кваліфікувався до медального старту з результатом 21.94 секунди (3-тє місце).

У фіналі Бухов подолав дистанцію за 21.85 секунди – і посів третє місце. Українця випередили грек Крістіан Гколомєєв та Стергіос Маріос Білас – на 0.14 та 0.13 секунди відповідно.

Вперше у 50-метрівках вільним стилем Бухов змагався на великих міжнародних турнірах у званні чинного чемпіона світу, в лютому здобувши історичне «золото» на першості в Катарі. Свій другий фінал цьогорічного чемпіонату Владислав Бухов провів у другий день медальних стартів й посів п’яте місце на 50 метрах батерфляєм.

Що означає медаль Владислава Бухова?

  • Він – третій український призер чемпіонатів Європи з плавання на 50 м вільним стилем. Нагороди в дисципліні раніше здобували Олександр Волинець і Андрій Говоров (в обох – по «сріблу» та «бронзі»).
  • Це дебютна нагорода Бухова на дорослих чемпіонатах Європи. На цьому рівні в змаганнях 50 м вільним стилем українець досі не фінішував вище восьмого місця.
  • Четверта медаль України з плавання на Євро-2024 та восьма – в усіх спортивних дисциплінах чемпіонату. Нагороди серед плавців у Белграді також здобували Михайло Романчук та Олександр Желтяков.

Владислав Бухов: що відомо про плавця?

  • 21-річний український плавець, який представляє Донеччину та свою альма-матер – Університет Григорія Сковороди в Переяславі спеціалізується на плаванні батерфляєм і вільним стилем.
  • У фристайлі він перший український чемпіон світу в історії дистанції 50 метрів за підсумками світової першості-2024.
  • У статусі чинного чемпіона світу Бухов представлятиме Україну на літніх Олімпійських іграх-2024, куди відібрався в 50-метрівці вільним стилем.
  • Чемпіон світу серед юніорів 2019 році в плаванні вільним стилем на 50 метрів. Дворазовий бронзовий медаліст юніорського Євро.

Нагадаємо, що сковородинівець Дмитро Ловчинський став третім, хто завоював ліцензію на Олімпійські Ігри-2024.

 

Пресцентр факультету фізичної культури, спорту і здоров’я