Випускник УГСП Євгеній Кісілюк визнаний найціннішим гравцем фінального матчу Золотої Євроліги-2024

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Вітання > Випускник УГСП Євгеній Кісілюк визнаний найціннішим гравцем фінального матчу Золотої Євроліги-2024

16 червня 20234 року збірна України з волейболу зустрічалася з господарем фінальної частини Золотої Євроліги-2024 – командою Хорватії. Догравальний національної збірної України з волейболу, випускник факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі Євгеній Кісілюк був визнаний найціннішим гравцем фінального матчу турніру.

У протистоянні зі збірною Хорватії Кісілюк набрав 19 очок. Нападник заробив 15 очок в атаці, реалізувавши 68% атак та зробив 4 ейси. Загалом, протягом турніру, Кісілюк зіграв у 6 матчах (27 сетів) та набрав 84 очки.

Слід зауважити, що чоловіча збірна України вдруге у своїй історії виграла Золоту Євролігу. Вперше вона зробила це в 2017 році. Тоді українці обіграли Македонію (3:1). А у 2024 році в оновленому складі під керівництвом нового тренера – аргентинського фахівця Рауля Лосано, українські волейболісти у фіналі здолали команду Хорватії (3:1).

«Матч вийшов гідним фіналу і до останнього розіграшу тримав вболівальників у напруженні. Підопічні Рауля Лосано програли стартовий сет, але далі продемонстрували бійцівський характер та якісний волейбол, який став результатом виграного матчу», коментують на рідному факультеті Кісілюка.

Відомо, що надалі чоловіча збірна України продовжить сезон збірних у Кубку претендентів-2024, де боротиметься за путівку до найпрестижнішого комерційного турніру – Ліги націй. Уже відомо, що суперником України у чвертьфіналі стане команда Чилі.

Родина УГСП й рідного факультету вітає Євгенія та всю збірну та бажає їм подальших перемог і особистих гараздів. Безмежно пишаємось вашими успіхами!

Пресцентр факультету фізичної культури, спорту і здоров’я