Випускник УГСП Владислав Лупашко вивів ФК «Інгулець» до Української Прем’єр-ліги

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Вітання > Випускник УГСП Владислав Лупашко вивів ФК «Інгулець» до Української Прем’єр-ліги

Головний тренер «Інгульця», випускник факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі Владислав Лупашко вивів свою команду до Української Прем’єр-ліги. «Інгульцю» в останньому турі вдалося обіграти «Карпати» в очному матчі з голом на 90+ після асисту захисника у падінні через себе.

Сковородинівець розповідає, що завдання вийти в УПЛ команда виконала заздалегідь, але перед грою з «Карпатами» вони поговорили з хлопцями про те, що ми значно сильніші за суперників у Першій лізі, а відтак повинні виграти чемпіонат.

«Було складно, адже ще до першої зустрічі з «Карпатами» ми їм поступалися 8 очок. Про преміальні розмови конкретної щодо суми не було. У президента були емоції після гри. Я не знаю обсягу преміальних, але сподіваюся, що всі будуть задоволені. Щодо нашого стилю гри, то ми розуміли, що якби спростити гру, то десь могли б легше добувати результат. Але ми хлопцям одразу сказали, що ми гратимемо у свій футбол ще у першому турі. І нехай розпочали сезон досить складно і пішли чутки про зміни, але ми зберегли наш атакувальний футбол. Ми маємо свій стиль, від якого ми не відійдемо», – прокоментував Владислав такий результат.

«По грі Інгулець став зовсім іншим, і ви це прекрасно бачите. Інгулець грає, не оглядаючись назад, тільки в атаку. Мені та вболівальникам це імпонує. Таких ризикових і фартових тренерів я ще не бачив. А щастить завжди сильнішим», – підкреслює президент клубу Олександр Поворознюк і додає, що Лупашко перевершив свого вчителя Лавриненка. Поворознюк запевнив, що саме Лупашко буде керувати командою в УПЛ та навіть заявив, що деякі команди з Прем’єр-ліги вже хотіли його запросити до себе.

Три факти про Лупашка:

  • Лупашко працює повноцінним головним тренером Інгульця з літа минулого року (29 матчів, 21 перемога, чотири нічиїх, чотири поразки);
  • До цього він працював у штабах Лавриненка, Ковальця і Младена Бартуловича і був в.о. наставника команди;
  • Зазначимо, що Інгулець за один тур до фінішу сезону в Першій лізі посідає друге місце в турнірній таблиці, маючи 64 очки. Команда вже гарантувала собі місце в УПЛ на наступний сезон;

На думку експертів, це вже зовсім інший «Інгулець» як мінімум за ігровою складовою – і навпаки добре, що УПЛ поповниться ще однією командою зі своєю айдентикою. Те, що колектив з Петрового може здивувати, доводить поточний сезон першої ліги та робота одного з найперспективніших тренерів України, яким є випускник УГСП.

Безумовно, успіх нашого випускника – це визначна подія не лише для нього особисто, а й для всієї сковородинівської родини. Успіх Владислава є яскравим свідченням професіоналізму, відданості та невпинної праці. Ми, колектив факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі, пишаємося його досягненнями та радіємо за нього. Нехай і надалі його успіхи будуть для нас джерелом натхнення і гордості!

Владиславе, ми завжди раді бачити вас у нашому університеті і з великою радістю запрошуємо на навчання ваших вихованців. Ще раз вітаємо вас із цим вагомим досягненням та бажаємо подальших успіхів у тренерській діяльності, а також нових перемог та досягнень для команди «Інгулець»!

 

Пресцентр факультету фізичної культури, спорту і здоров’я