УГСП вкотре провів відкриту першість з легкоатлетичного кросу пам’яті директора спортклубу Олега Шульги: хто виборов перемогу

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Новини кафедри спортивних дисциплін і туризму > УГСП вкотре провів відкриту першість з легкоатлетичного кросу пам’яті директора спортклубу Олега Шульги: хто виборов перемогу

18 квітня 2024 року, на базі Університету Григорія Сковороди в Переяславі відбулись змагання з легкоатлетичного кросу з дитячо-юнацьких спортивних шкіл Київської області (Переяслава, Білої Церкви, Борисполя), учнів І-ІІ курсів ЦПТО та КЗ КОР Переяславського ліцею-інтернату.

На початку зустрічі з вітальним словом до учасників звернулися декан факультету фізичної культури, спорту і здоров’я, професор Віктор Куйбіда, начальник відділу Київського обласного комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Анатолій Ільченко та доцент кафедри спортивних дисциплін і туризму, головний суддя змагань Микола Шульга. Згадували директорка спортклубу та його внесок у славетні спортивні традиції краю, завдяки яким ім’я Олега Шульги стало непроминальним та щорічно згадується новими поколіннями легкоатлетів.

У 2024 році в події взяло участь понад 60 легкоатлетів Київської області, які змагалися у бігу на дистанції 500 метрів серед дівчат та 1000 метрів серед хлопців.

Першість виборювали в трьох окремих групах, а саме легкоатлети ДЮСШ, учні 10-11-х класів Київської області; учні 1-2 курсів ЦПТО, КЗ КОР Переяславського ліцею-інтернату та студенти факультету фізичної культури, спорту і здоров’я УГСП.

Серед дівчат школярів ДЮСШ стали отримали такі результати:

І місцеЄлизавета Моторна (Біла-Церква) – 1.26,5 хв;

ІІ місцеВладлена Ткач (Бориспіль) – 1.33,0 хв;

ІІІ місцеВалерія Волотівська (Біла-Церква) – 1.34,0 хв.

 

А між юнаків ДЮСШ перемогу вибороли:

І місцеОлексій Жук (Рокитне) – 2.55,0 хв;

ІІ місцеЯрослав Середюк (Біла Церква) – 3.01,0 хв;

ІІІ місцеАртем Шкурко (Бориспіль) – 3.03,0 хв.

Серед дівчат І-ІІ курсів ЦПТО та КЗ КОР Переяславського ліцею-інтернат найкращими були:

І місцеСофія Самань (Патріот) – 1.45,0 хв;

ІІ місце –  Каріна Кузьменко (Патріот) – 1.45,5 хв;

ІІІ місцеКаріна Денисюк  (Патріот) – 1.49,0 хв.

 

Між юнаків І-ІІ курсів ЦПТО та КЗ КОР Переяславського ліцею-інтернат були отримані такі результати:

І місцеМаксим Захарко (ЦПТО) – 3.13,0 хв;

ІІ місцеКирил Духновський (Патріот) – 3.19,0 хв;

ІІІ місцеРостислав Кундік (Патріот) – 3.21,0 хв.

Найкращими поміж здобувачів вищої освіти стали студентки факультету фізичної культури, спорту і здоров’я УГСП:

І місцеАліна Шеремет (І курс) – 1.42,0 хв;

ІІ місцеВалерія Кірієнко (І курс) – 1.53,0 хв;

ІІІ місцеАліна Колосенко (І курс) – 2.10,0 хв.

Серед студентів-юнаків були отримані наступні результати:

І місцеБогдан Ситніков (І курс) – 3.23,0 хв;

ІІ місцеПетро Жила (ІІ курс) – 3.24,5 хв;

ІІІ місцеРоман Чернях (ІІ курс) – 3.33,0 хв.

За словами організаторів, попри погодні умови, змагання пройшли на високому рівні, демонструючи волю до перемоги та справжню любов до спорту.

Переможці та призери змагань були нагороджені грамотами від профкому Університету Григорія Сковороди в Переяславі, медалями від начальника відділу з питань фізичної культури, молоді, спорту та охорони здоров’я виконавчого комітету Переяславської міської ради Валерія Мільгевського, а також грошовими призами від спонсорів, зокрема: Анатолія Різника, В’ячеслава Лисенка, Володимира Коноваленка та профкому УГСП. Також команди учасники змагань були нагороджені солодкими призами від депутата обласної Ради Тараса Костіна.

Дякуємо організаторам змагань в особі доцента кафедри спортивних дисциплін та туризму Петру Шульга та доцента кафедри спортивних дисциплін і туризму, головного секретаря Наталії Базилевич, а також викладачам кафедри спортивних дисциплін і туризму, тренерам та всім спортсменам за організацію прекрасних легкоатлетичних змагань. Вдячні Збройним Силам України за можливість тренуватися, змагатися і перемагати!

 

Пресцентр факультету фізичної культури, спорту і здоров’я