На базі УГСП відбувся фінал ІІІ-го етапу змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ігри» з баскетболу серед юнаків команд закладів загальної середньої освіти Бориспільщини: хто переміг

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Новини факультету > На базі УГСП відбувся фінал ІІІ-го етапу змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ігри» з баскетболу серед юнаків команд закладів загальної середньої освіти Бориспільщини: хто переміг

18 квітня 2024 року, у великій спортивній залі Університету Григорія Сковороди в Переяславі відбувся фінал ІІІ-го етапу у Бориспільському районі Київської області змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ігри» з баскетболу серед юнаків команд закладів загальної середньої освіти під гаслом «Разом переможемо».

Повідомляється, що за перемогу боролися три команди фіналістів, а саме команда Переяславського ліцею імені Володимира Мономаха (Переяславська МТГ), команда «Титани» Бориспільського ліцею «Перспектива імені Володимира Мономаха (Бориспільська МТГ) та «Воронівська сотня» (Вороньківський ліцей, Вороньківська СТГ).

На початку заходу начальник відділу з питань фізичної культури, молоді, спорту та охорони здоров’я Валерій Мільгевський представив гостей змагань та закликав всіх присутніх виконати гімн України. Надалі  з вітальним словом до присутніх звернувся ректор УГСП Віталій Коцур, який відзначив важливість спорту в житті молоді:

«Ми дуже пишаємося, що можемо приймати вас у стінах Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Навіть у часи складних випробувань, коли війна триває, ми не повинні забувати про розвиток спорту, адже перемагає тільки здорова, спортивна нація. Будь-який вид спорту зміцнює наш дух. Коли людина займається спортом, вона стає розумнішою, свідомішою та дисциплінованішою. Займайтеся спортом, навчайтеся, любіть свою державу і творіть історію разом з нами. Бажаю вам успіхів і щиро вдячний за вашу присутність тут. Слава Україні!»

Також до привітань долучився заступник голови Бориспільської районної державної адміністрації Андрій Синяков, який висловив подяку молодим спортсменам та їхнім тренерам за внесок у розвиток фізичної культури, наголосивши на важливості їхньої праці та підтримки. Він зазначив, що учасники змагань вже є переможцями завдяки своїй відданості та праці.

Надалі декан факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Віктор Куйбіда підкреслив важливість спорту як засобу зміцнення тіла та духу, наголосивши на славній спортивній спадщині Переяслава. Він висловив надію, що учасники змагань після закінчення школи оберуть Університет Григорія Сковороди в Переяславі для подальшого навчання.

У ході змагань кожна з команд продемонструвала високий рівень підготовки та свою спортивну майстерність на майданчику.

У фіналі до нагородження учасників долучились голова Бориспільської районної державної адміністрації Руслан Дяченко та директор Київського обласного відділення комітету фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Анатолій Ільченко.

Як наслідок запеклої боротьби за перемогу було отримано такі результати:

І місцеПереяславський ліцей імені Володимира Мономаха (Переяславська МТГ);

ІІ місцекоманда «Титани» Бориспільський ліцей «Перспектива імені Володимира Мономаха (Бориспільська МТГ);

ІІІ місцекоманда «Воронівська сотня» Вороньківського ліцею (Вороньківська СТГ).

Сердечно вітаємо переможців, і нехай цей здобуток буде поштовхом для подальших досягнень та спортивних звершень у майбутньому!

 

Пресслужба університету