Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Новини кафедри спортивних ігор > На базі ФФКЗС УГСП відбувся майстер-клас для вчителів фізичної культури НУШ з Київщини: відкривали нові можливості та підвищували кваліфікацію

На базі Університету Григорія Сковороди в Переяславі, у п’ятницю, 5 квітня 2024 року, відбувся майстер-клас для вчителів фізичної культури Нової української школи. Нагодою відкрити нові можливості та підвищити кваліфікацію скористалося 23 особи з різних куточків Київщини.

Захід був організований за підтримки Департаменту освіти і науки Київської обласної військової адміністрації, ініціативи КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів» та факультету фізичної культури, спорту і здоров’я УГСП. Він відбувався у змішаному форматі – як для учасників, що приїхали до Переяслава наживо, так і для тих хто долучився на платформі «Zoom», зустріч розпочалася о 10:30 в залі «Innovation Training & Tech Transfer Center» (корпус №1, 114 аудиторія).

З вступним словом до учасників зібрання звернувся ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур. Він підкреслив важливість розвитку фізичної культури в освітньому процесі та описав стратегію удосконалення навчального процесу в сковородинівському університеті та, зокрема, на факультеті фізичної культури, спорту і здоров’я, акцентуючи увагу присутніх на його майбутніх планах та змінах.

Перед тим як вчительська аудиторія поринула у вир фахових дискусій, декан факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Віктор Куйбіда деталізовано розповів їм про умови вступу в УГСП та на очолюваний ним факультет.

У другій частині зустрічі перейшли до безпосереднього майстер-класу – представники кафедри спортивних ігор, доцент Сергій Сембрат та старший викладач Ірина Юзковець поділилися досвідом щодо теорії і методики стрітболу, правил гри та інших нюансів. Надалі вчителів було поділено на групи й запроповано перевірити свої сили у грі. Це дало змогу не лише перевірити свою фізичну підготовку, а й опановану компетентність ігрового процесу.

Варто зазначити, що онлайн-трансляцію цього заходу можна було переглянути на сторінці факультету у Facebook:

«Це перше заняття з практики від КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів» з фізичної культури, де задіяний Університет Григорія Сковороди в Переяславі. Загалом воно третє у серії майстер-класів, які плануються на кожен навчальний рік. Координатори дуже задоволені цією співпрацею, задоволені мої колеги з різних куточків Київщини. Думаю, така співпраця й надалі триватиме не тільки для наших вчителів фізичної культури, а й інших предметників. Важливо і натхненно, що цю подію своєю присутністю підтримало і керівництво вашого закладу. Усі ми професійно зростаємо, наука рухається вперед. Тому надзвичайно важливо поновлювати та удосконалювати свої знання, передавати їх своїм учням і вихованцям, працювати на результат. Що може бути кращою профорієнтацією, як не компетений вчитель що вже зріс на базі УГСП?», – прокоментував подію вчитель фізичної культури Полого-Вергунівського ліцею (Ташанської ОТГ) Сергій Степаненко.

Університет Григорія Сковороди в Переяславі, факультет фізичної культури, спорту і здоров’я завжди радий співпраці, новим ініціативам та гостям. Сподіваємося на подальше співробітництво з КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів».

Пресцентр факультету фізичної культури, спорту і здоровя