Сковородинівці – серед призерів Чемпіонату України з сумо: у травні троє з них представлятимуть Україну на чемпіонаті в Греції

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Новини кафедри спортивних дисциплін і туризму > Сковородинівці – серед призерів Чемпіонату України з сумо: у травні троє з них представлятимуть Україну на чемпіонаті в Греції

28-30 березня 2024 року в Луцьку проходив Чемпіонат України з сумо який згуртував 300 спортсменів-сумоїстів різного віку – представників 15 команд з різних областей України. Серед його тріумфаторів – здобувачі факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Повідомляється, що змагання були дуже важливими для всіх учасників, адже ставили за мету не лише виявити найкращих сумоїстів країни, а й стали відбірковими до майбутнього Чемпіонату Європи, який пройде 24-26 травня 2024 року в Греції.

Уже в перший день змагань студенти Університету Григорія Сковороди в Переяславі відзначились на п’єдесталі і здобули такі нагороди: срібна нагорода (ІІ місце) – Тетяна Соха; бронзова нагорода (ІІІ місце) – Каріна Ситник; бронзові нагороди (ІІІ місце) в командній першості – Едуард Кузьмич, Артур Горденко і Василь Фесенко.

У наступні два дні скарбничка команди УГСП поповнилась такими медалями: срібна нагорода серед спортсменів до 23 років і бронзова серед дорослих – Дмитро Озманян; срібна нагорода (до 23 років) – Артур Горденко; бронзова нагорода серед дорослих – Тетяна Соха.

Також горді повідомити, що за підсумками змагань до Чемпіонату Європи з сумо в Греції відібрались: Тетяна Соха, Дмитро Озманян і Артур Горденко.

Сковородинівська родина сердечно вітає призерів Чемпіонату України з сумо та їх тренера, старшого викладача кафедри спортивних дисциплін і туризму, Заслуженого тренера України Сергія Безкоровайного. Бажаємо подальших спортивних перемог. Дякуємо Збройним Силам України за можливість тренуватися і змагатися.

 

Пресцентр факультету фізичної культури, спорту і здоров’я