Випускник факультету фізичної культури, спорту і здоров’я й гравець «Бенфіки» Анатолій Трубін провів «українське дербі» у чемпіонаті Португалії: розповідаємо усі деталі

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Вітання > Випускник факультету фізичної культури, спорту і здоров’я й гравець «Бенфіки» Анатолій Трубін провів «українське дербі» у чемпіонаті Португалії: розповідаємо усі деталі

Український футболіст, випускник факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі  Анатолій Трубін провів черговий матч за «Бенфіку». Воротар потрапив у старт на гру 22-го туру чемпіонату Португалії проти «Візели», пише пресцентр факультету з посиланням на «Суспільне Спорт».

Повідомляється, що попередній поєдинок з «Бенфікою» сковородинівець провів у Лізі Європи. Лісабонці стартували у плей-оф турніру з домашньої перемоги 2:1 над «Тулузою», а український голкіпер здійснив у тому матчі один сейв. Матч з «Візелою» став для Трубіна 18-м поспіль у чемпіонаті Португалії.

Слід зазначити, що до виступів у чемпіонаті Португалії «Бенфіка» повернулась на тлі першої втрати очок за два місяці. У 21-му турі «орли» зіграли внічию з «Віторією Гімарайнш» – 2:2, а Трубін вперше пропустив два голи в одному поєдинку Прімейри.

Нагадаємо, що доля поєдинку фактично була вирішена вже у першому таймі. «Бенфіка» забила п’ять голів у ворота «Візели», встановивши власний рекорд сезону за кількістю м’ячів в одному матчі. У стартові 45 хвилин Трубін практично не мав серйозної роботи – суперники не завдали жодного удару у площину воріт українця. Натомість на старті другого тайму Трубін припустився результативної помилки. При спробі віддати передачу Анатолій влучив у гравця «Візели», після чого м’яч відлетів до форварда Семюела Ессенде, який вразив ворота українця. Утім, на 71-й хвилині Трубін зумів виправити помилку: відбив пенальті, який виконував той ж таки Ессенде. Це третій сейв голкіпера після ударів з 11-метрової позначки у складі «Бенфіки». Загалом у цьому сезоні у ворота Трубіна сім разів пробивали пенальті.

А тим часом сковородинівець Владислав Бухов виборов золото на чемпіонаті світу з плавання: це перша медаль в історії українського спорту на цій дистанції.

 

Пресцентр факультету фізичної культури, спорту і здоров’я