Викладач кафедри спортивних дисциплін і туризму Віктор Самолюк здобув золото на Всеукраїнські змагання з легкої атлетики у приміщенні «Різдвяні старти»

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Новини кафедри спортивних дисциплін і туризму > Викладач кафедри спортивних дисциплін і туризму Віктор Самолюк здобув золото на Всеукраїнські змагання з легкої атлетики у приміщенні «Різдвяні старти»

У ці вихідні, 6-7 січня 2024 року, у Києві пройшли Всеукраїнські змагання з легкої атлетики у приміщенні «Різдвяні старти», які мають вже 29-річну історію та користуються увагою та авторитетом як у самих учасників, так і вболівальників. Спортсмени міряються силою у різних легкоатлетичних видах спорту: стрибки з жердиною, стрибки у довжину, потрійний стрибок, стрибки у висоту, біг на різні дистанції, штовхання ядра.

Участь у цих змаганнях взяв викладач кафедри спортивних дисциплін і туризму факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віктор Самолюк. Він вразив усіх своїм виступом у категорії зі штовхання ядра вагою 7.260 кг та здобув перемогу.

«У моїй категорії зі штовхання ядра було вісім учасників. Мені вдалося найкраще впоратися із виконанням вправи і посісти перше місце. Ядро, яке я штовхав відлетіло найдалі – на понад 18 м», – розповів Віктор Анатолійович у коментарі виданню «Переяслав City».

Неабияка відданість та професіоналізм Віктора Самолюка вразили не лише журі, а й усіх учасників та глядачів змагань. Його високий результат став відзнакою вагомого спортивного досвіду та таланту. Заслуженою нагородою стало золото у цій важливій категорії. Також спортсмени-переможці та призери змагань були нагороджені медалями, дипломами та цінними подарунками від організаторів Різдвяних стартів.

Нині Віктору – 37 років. Штовханням ядра займається з десяти років. Батько і мати спортсмена, викладачі нашого університету, теж займалися цим видом спорту. Нині, крім Самолюка, традицію продовжує його рідна і двоюрідна сестри.

Слід зазначити, що нещодавно Віктор Самолюк розпочав й тренерську діяльність. Нині проводить набір охочих спробувати власні сили у цьому виді спорту.

Щиро вітаємо Віктора Самолюка з винятковою перемогою та висловлюємо подяку за надбані ним високі стандарти професіоналізму в спорті. Дуже приємно, що такі професіонали працюють в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі надихаючи студентів своїм власним прикладом.

 

Пресцентр кафедри спортивних дисциплін і туризму