Тріумф шахової досконалості: в УГСП підсумували відкритий чемпіонат закладу з шахів

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Новини факультету > Тріумф шахової досконалості: в УГСП підсумували відкритий чемпіонат закладу з шахів

У середу, 8 листопада 2023 року, в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі відбувся відкритий чемпіонат з шахів, який згуртував студентів, викладачів та шахових майстрів не лише з альма-матер і міста, а й шанувальників цієї благородної гри з міста Березань.

Турнір відбувався за швейцарською системою, де, протягом шести турів, кожен із яких обмежувався часом 10 хвилин на партію й 5 секунд на кожен хід. Це вимагало від учасників не лише стратегічного мислення, але й вміння швидко та точно вибирати кожен хід.

Головним суддею змагань був старший викладач кафедри спортивних дисциплін і туризму факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Олександр Гордієнко, який гарантував справедливе та захоплююче проведення турніру.

У підсумку титул чемпіона, вигравши усі партії, здобув Вадим Шаповал з Березані. Друге місце зайняв місцевий шахіст Григорій Зайцев, набравши 5 очок. Третє місце посів доцент кафедри спортивних дисциплін і туризму Олександр Півень з 4 очками із 6 можливих.

Серед студентів найкращим результатом відзначився Ростислав Пронін з факультету української та іноземної філології, який здобув 2 очка. У жіночому змаганні найвище визнання, набравши 2,5 очка, отримала Ангеліна Мисан з ДЮСШ м. Переяслав, а друге та третє місце посіли Поліна Рець та Мар’яна Касьянович відповідно.

Переможці та призери були винагороджені грамотами та цінними подарунками від профспілкового комітету університету, що стало відзнакою їхнього вагомого внеску у розвиток шахового руху в університетському середовищі.

Відкритий чемпіонат з настільного тенісу став важливою подією для шахів у альма-матер та місті. Ми вітаємо всіх учасників та вдячні організаторам за незабутній шаховий день!

 

Пресцентр кафедри спортивних дисциплін і туризму