Вперше за постковідний та воєнний час в УГСП відбулись змагання з туризму

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Новини факультету > Вперше за постковідний та воєнний час в УГСП відбулись змагання з туризму

З 1980 року, 27 вересня, увесь світ відзначає Міжнародний день туризму. З великою гордістю традиційно відзначає його й Університет Григорія Сковороди в Переяславі. Зазвичай змагання проходили в лісі, де учасники долали перешкоди, випробовували свою фізичну підготовку та насолоджувались атмосферою. За умов карантинних обмежень та через заборону відвідувати ліс у воєнний час склалося так, що протягом трьох років такі змагання не проводилися, але цьогоріч все інакше

У середу, 27 вересня 2023 року, за ініціативи кафедри спортивних дисциплін і туризму факультету фізичної культури, спорту в здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі відбулись змагання з туризму, які проходили на території стадіону альма-матер.

«Протягом трьох років у нас не було можливості проводити змагання, але цьогоріч, завдячуючи Збройним силам України, ми відновлюємо цю традицію, хоч і не в лісі як це було раніше. Віримо, що наступний Міжнародний день туризму  ми відзначимо під мирним небом вільної країни», – зазначає викладач Ігор Палатний.

У 2023 році участь у змаганнях взяли п’ять команд різних курсів та спеціальностей. Також до змагань долучився викладацький склад університету.

Суддями були: заступник завідувача кафедри спортивних дисциплін, ігор і туризму з навчально-виховної роботи Віталій Поліщук, доцент кафедри спортивних дисциплін, ігор та туризму Микола Горбенко й кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії та методики фізичного виховання і спорту Наталія Базилевич.

Учасники проходили дві дистанції пішохідний та вело туризм, а потім стали учасниками конкурсу з художньої майстерності.

Серед команд у конкурсній програмі перемогу здобули:

І місце –  збірна команда 1 курсу факультету фізичної культури, спорту і здоров’я «Адреналін».

ІІ місце – збірна команда 2 курсу факультету фізичної культури, спорту і здоров’я.

ІІІ місце – збірна команда факультету технологічної і математичної освіти.

Щиро дякуємо організаторам, вітаємо переможців і призерів та їхніх тренерів!

 

Пресслужба факультету фізичної культури, спорту і здоров’я

Фото: Сергій Коваленко