На стадіоні УГСП відбулися традиційні змагання з легкоатлетичного кросу: хто виборов першість у 2023 році

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Новини факультету > На стадіоні УГСП відбулися традиційні змагання з легкоатлетичного кросу: хто виборов першість у 2023 році

Учора, 13 вересня 2023 року, на стадіоні Університету Григорія Сковороди в Переяславі відбулися змагання з легкоатлетичного кросу. Спортивний захід, що з року в рік відбувається за ініціативи кафедри спортивних дисциплін і туризму факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі відкриває спортивний сковородинівський вересень (за винятком 2020-го та 2022-го року – прим.авт.) традиційно приурочили Дню працівника фізичної культури і спорту України. Бігло близько півсотні учасників – здобувачів усіх факультетів УГСП.

На початку змагань, метою яких є популяризація бігу серед студентів та виявлення кращих студентів для подальшої участі в обласних змаганнях до вітального слова запросили декана факультету фізичної культури, спорту та здоров’я професора Віктора Куйбіду. Він підкреслив те, що серед студентів та випускників близько 25 осіб брали участь у Олімпійських, дефлімпійських та паралімпійських іграх. Наразі в УГСП навчаються 35 заслужених майстрів спорту й 65 майстрів спорту міжнародного класу.

Після цього, всі присутні виконали гімн України й підняли Державний прапор. Гучними оплесками подякували воїнам та хвилиною мовчання вшанували всіх полеглих захисників. Надалі слово надали голові профспілкового комітету, завідувачу кафедри спортивних дисциплін і туризму, доценту Сергію Закопайлу. Надалі взяв слово начальник відділу фізичної культури і спорту Переяславської Валерій Мільгевський, який до того ж виступив одним з спонсорів змагань. Він передав вітання від міського голови та привітав зі святом усіх присутніх. Запросили до слова й заслуженого працівника фізичної культури та спорту, доцента УГСП Миколу Шульгу.

Надалі відбувалися безпосередні змагання. Дівчата долали дистанцію 500 метрів, а юнаки – 1000 метрів. Серед представниць міжфакультецького забігу у дистанції 500 метрів бронзу отримала Юлія Онищенко, срібло – Каріна Ситник, а чемпіонкою стала Яна Спіжова (1 хв. 46 сек.). А серед представниць факультету Фізичної культури, спорту та здоров’я у цій дистанції бронзу отримала Діана Микосянчик, срібло – Валерія Кирієнко, а перемогу виборола Тетяна Соха (1 хв. 45 сек.).

Серед юнаків міжфакультецького забігу у дистанції 1000 метрів бронзу отримав Данило Ломанов, срібло – Данило Сулийма, а перемогу здобув Ілля Пилипенко (3 хв. 30 сек.). А серед представників факультету фізичної культури, спорту та здоров’я у цій дистанції бронзу отримав Василь Фесенко, срібло – Владислав Коноваленко, а чемпіоном став магістрант Денис Могильний (2 хв. 56 сек.).

За підтримки профспілкового комітету Університету Григорія Сковороди в Переяславі переможців нагородили медалями, грошовими преміями та грамотами. У командному результаті переміг перший курс факультету фізичної культури, спорту і здоров’я. Їх нагородили кубком Віктора Старча.

 

Пресцентр факультету фізичної культури, спорту і здоров’я