Підкорили Говерлу, ознайомилися з місцевим побутом і отримали купу вражень: за підтримки УГСП, вихованці Переяславської СЮТур побували в Карпатах

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Новини факультету > Підкорили Говерлу, ознайомилися з місцевим побутом і отримали купу вражень: за підтримки УГСП, вихованці Переяславської СЮТур побували в Карпатах

За підтримки ректора Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталія Коцура та викладачів кафедри спортивних дисциплін, ігор і туризму, 29 липня 2023 року вихованці Переяславської станції юних туристів вирушили потягом до мальовничого карпатського селища Ворохта.

Супроводжували дітей кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент кафедри спортивних дисциплін, ігор і туризму Ігор Палатний та його дружина Оксана Палатна, про це вона пише у Facebook.

На березі річки Прут педагоги Переяславської станції юних туристів облаштували роботу оздоровчого патріотичного туристсько-краєзнавчого табору «Мандрівник».

Під час таборування гуртківці здійснили сходження на Говерлу – найвищу гору Українських Карпат, мандрували карпатськими стежками до водоспаду Гук, ознайомилися з побутом та національними традиціями Прикарпаття, насолоджувалися найсмачнішою водою з «Джерела» Прикарпатського національного парку, вчилися облаштовувати туристський побут та готувати їжу на вогнищі.

«Задоволені сприятливою погодою, з арсеналом нових вражень та знань, 6 серпня повернулися додому», – розповідає Оксана Палатна.

Зазначається, що сковородинівці допомогли гуртківцям зі спорядженням та надали інформаційну підтримку. З автотранспортом мандрівникам допоміг директор приватного підприємства Авто Пас Лайн Олександр Пасічник.

«Завдяки вам діти змогли оздоровитися, як фізично, так і психологічно. Сподіваємося, це краще налаштує їх на освітній процес, який незабаром розпочнеться», – наголошує пані Оксана.

 

Пресцентр кафедри спортивних дисциплін, ігор і туризму