Відійшов у засвіти викладач, доцент Олександр Потужній

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Співчуття > Відійшов у засвіти викладач, доцент Олександр Потужній

Сьогодні сумна звістка сколихнула наші серця – відійшов у засвіти кандидат педагогічних наук, доцент кафедри спортивних дисциплін і туризму факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі Олександр Потужній.

Він був досвідченим педагогом з високим рівнем знань, вмінь і компетенцій, заняття фізичної культури з яким назавжди запам’ятаються кільком поколінням сковородинівців.

Олександр Васильович народився 8 вересня 1972 року в смт Петрово Кіровоградської області. У 1979 році пішов до першого класу середньої школи  № 4 у  місті Переяславі-Хмельницькому Київської області. Під час навчання у школі з 1987 року почав займатися у секції з легкої атлетики. Брав участь у міських, районних, обласних змаганнях.

Після закінчення школи у 1989 році вступив на факультет фізичного виховання Переяслав-Хмельницького філіалу ДПІ ім. М. П. Драгоманова (1989-1993 рр.).

У 2007 р. під керівництвом доктора педагогічних наук, професора Дубогай Олександри Дмитрівни захистив кандидатську дисертацію на тему «Формування у дітей старшого дошкільного віку позитивного ставлення до занять фізичною культурою в умовах села». Цього ж року рішенням спеціалізованої вченої ради Інституту проблем виховання АПН України отримав науковий ступінь кандидата педагогічних наук зі спеціальності «Дошкільна педагогіка».

У 2012 році рішенням Атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України присвоєно вчене звання доцента.

З 17.08.1993 р. по 01.12.1993 р. працював на посаді тренера ДЮСШ. З 01.12.1993 р. по 01.12.1994 р. – служба в Українській армії. У 1995 році, прийнятий на посаду викладача кафедри фізичного виховання і спорту. З 2006 року викладач кафедри спортивних ігор, туризму та здорового способу життя. У 2007 році переведено на посаду старшого викладача.

Із 2012 року донині – доцент кафедри спортивних дисциплін і туризму Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

До кола наукових інтересів Олександра Потужнього належали актуальні проблеми та перспективи розвитку фізичного виховання, спорту і туристсько-краєзнавчої роботи в закладах освіти.

Олександр Потужній керував науковими роботами студентів, які займали призові місця в рамках Всеукраїнських студентських олімпіад та Всеукраїнських конкурсів студентських наукових робіт. Був науковим керівником здобувачів, під чиїм керівництвом підготовлено та захищено кілька десятків бакалаврських та магістерських робіт.

Олександр Васильович – автор понад 30 наукових та науково-методичних праць в галузі фізичного виховання та туристсько-краєзнавчої роботи, серед них навчально-методичний посібник «Засоби української етнопедагогіки фізичному вихованні дітей дошкільного віку». Мав багато університетських нагород, відзнак за участь в міжнародних конференціях.

Олександр Потужній керувався принципом служити освіті, науці, суспільству. Він присвятив себе вихованню здобувачів, а відтак навічно залишиться в пам’яті своїх студентів, колег, всіх хто знав та поважав покійного.

Кафедра спортивних дисциплін і туризму, колектив факультету фізичної культури, спорту і здоров’я, уся родина Університету Григорія Сковороди в Переяславі висловлює співчуття рідним, колегам та студентству, друзям покійного.

Із щирою скорботою і світлою пам’яттю.

 

Пресслужба університету