Журнал «Теорія і практика фізичної культури і спорту» УГСП став фаховим виданням категорії «Б»

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Вітання > Журнал «Теорія і практика фізичної культури і спорту» УГСП став фаховим виданням категорії «Б»

Початок травня стає чудовою нагодою привітати колектив кафедри теорії та методики фізичного виховання і спорту факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі з включенням їх журналу «Теорія і практика фізичної культури і спорту» до категорії «Б» переліку фахових видань України.

Повідомляється, що журнал «Теорія і практика фізичної культури і спорту» є науково-практичним журналом Університету Григорія Сковороди в Переяславі (ISSN 2786-6432 Print, ISSN 2786-6424 Online) який включено до Переліку наукових фахових видань України. Категорія «Б» зі спеціальностей 014 Середня освіта, 017 – Фізична культура і спорт (Додаток 3 до наказу Міністерства освіти і науки України 27.04.2023 № 491). Його розміщено у наукометричних базах, репозиторіях: Національна бібліотека України імені В.І. Вернадського (Україніка наукова); Google scholar; Research Bible.

У журналі представлені рубрики, рецензії, хроніки та персоналії, інформація для авторів. Змістом рубрик є наукові праці з різноманітної проблематики фізичної культури, фізичного виховання різних груп населення, фізичної рекреації, олімпійського та професійного спорту. Видання приймає статті, які охоплюють широку сферу наукових досліджень у галузі масового спорту, фізичної реабілітації та спорту вищих досягнень, а також, які висвітлюють такі питання: історія фізичної культури в Україні та світі; особливості фізичного виховання різних груп населення; питання професійної підготовки фахівців фізичної культури і спорту; педагогічні технології навчання фізичних вправ; засоби відновлення працездатності; особливості підготовки спортсменів та адаптації організму людини до фізичних навантажень.

Напрям публікації відповідно до рубрик журналу: теоретико-методичні основи підготовки спортсменів; фізична культура, фізичне виховання різних груп населення; рекреація у фізичній культурі; медико-біологічні засади рухової активності людини історія, філософія, менеджмент, педагогіка та психологія у сфері фізичної культури і спорту.

Періодичність видання 2 рази на рік.  Вимоги до оформлення статті в журналі представлені на сайті, в рубриці «Для авторів» http://pcs.journal.in.ua/index.php/pcs/for-authors.

Запрошуємо до співпраці!

 

Пресцентр факультету фізичної культури, спорту і здоров’я