Чемпіонка Європи з боротьби, два чемпіони Європи з сумо й переможці Кубку України з легкоатлетичних метань: дайджест нових перемог сковородинівців

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Новини факультету > Чемпіонка Європи з боротьби, два чемпіони Європи з сумо й переможці Кубку України з легкоатлетичних метань: дайджест нових перемог сковородинівців

Попри повномасштабну агресію російської федерації на території України сковородинівські спортсмени досягають перемог та визнання на загальнодержавній та європейській арені. Пропонуємо вашій увазі дайджест нових перемог сковородинівців – студентів та випускників факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Аліна Грушина – нова чемпіонка Європи з боротьби

За повідомленням КЗ КОР Центр олімпійської підготовки сковородинівка здолала суперницю за 2 хвилини:

«2,5 хвилини знадобилось нашій спортсменці, щоб здолати Залу Алієву з Азербайжану з рахунком 10-0! Неймовірна, як завжди! Щирі вітання Аліні, її наставнику Олександру Кутакову та всій борцівській спільноті України!», – йдеться у повідомленні.

Аліна Хакало та Віктор Самолюк – переможці Кубку України з легкоатлетичних метань

З 20 по 21 квітня 2023 року в місті Кам’янець-Подільський відбувся ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань. Команда Київської області була представлена 18 спортсменами, зокрема з Переяслава, та показала гарні результати.

За повідомленням Proslav, сковородинівець Віктор Самолюк який представляв КЗ КОР «Центр олімпійської підготовки» у штоханні ядра продемонстрував результат у 17.17м, а студентка Аліна Хакало Переяславська яка представляла нашу ДЮСШ й Університет Григорія Сковороди в Переяславі у штовхання ядра Ю-23 показала результат 12.86м й виборола ІІ місце з метання диска – 33.21м.

Тетяна Соха – бронзова призерка чемпіонату Європи з сумо U-23 та срібний медаліст Кирило Шарапов

21-23 квітня у місті Кельце (Польща) відбувся чемпіонат Європи з сумо U-21 та U-23. До складі збірної команди України увійшла представниця Київщини, вихованка Сергія Безкоровайного.

За повідомленням Управління фізичної культури і спорту Київської ОВА результатом виступу Тетяни Сохи на міжнародній арені стала бронза континентальної першості U-23 у ваговій категорії до 80 кг.

Загалом у медальному доробку національної команди дві нагороди. Другу, срібну медаль здобув донеччанин Кирило Шарапов (U-21, до 65 кг).

Обоє медалісти є студентами одного факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Дякуємо Збройним силам України за можливість для наших спортсменів тренуватися та виступати всеукраїнських та європейських змаганнях, прославляти рідну альма-матер та неньку-Україну на спортивному фронті міжнародних арен.

Віримо в Перемогу над московитською ордою! Вітаємо спортсменів та тренерів!

 

За матеріалами ЗМІ