УГСП знову зібрав юних легкоатлетів Київщини на крос пам’яті директора спортклубу Олега Шульги: які результати

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Новини факультету > УГСП знову зібрав юних легкоатлетів Київщини на крос пам’яті директора спортклубу Олега Шульги: які результати

У середу, 19 квітня 2023 року Університет Григорія Сковороди в Переяславі гостинно приймав учасників традиційних змагань з легкоатлетичного кросу, присвячених пам’яті директора спортклубу Олега Шульги. Розповідаємо про усі перипетії змагань.

Змагання, які зібрали майбутніх абітурієнтів УГСП, проводились в трьох окремих групах – серед студентів не фізкультурних спеціальностей і ЦПТО; cтудентів факультету фізичної культури, спорту і здоров’я УГСП й спортсменів дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Як повідомляють організатори, у цей день до альма-матер завітали спортсмени з дитячо-юнацьких спортивних шкіл Борисполя і Переяслава, Київського обласного ліцею-інтернату  фізичної культури і спорту (м. Біла Церква) та учні І-ІІ курсу Переяславського ЦПТО.

У ході запеклої боротьби переможцями і призерами змагань на дистанції 500 м серед дівчат першої групи стали: Анна Македон (студентка Переяславського ЦПТО) – золота медаль; Альона Готрошко (студентка факультету історичної і соціально-психологічної освіти) – срібна медаль й Анастасія Носач (студентка факультету історичної і соціально-психологічної освіти) – бронзова медаль. У свою чергу га дистанції 1000 м змагалися юнаки, де весь п’єдестал зайняли (відповідно попереднім позиціям – прим.авт.) студенти Переяславського ЦПТО – Ігор Юпік, Олександр Білокій та Олександр Салівон.

Зазначимо, що серед студентів факультету фізичної культури, спорту і здоров’я найшвидшими серед дівчат були: І місце – Ганна Вюнцова (ІІ курс); ІІ місце – Ксенія Павленко (IV курс); ІІІ місце – Тетяна Кілімченко  (IV курс). Серед юнаків найкращими були студенти І курсу: І місце – Петро Жила; ІІ місце – Антон Неволін й ІІІ місце – Анатолій Колесник.

Що ж до спортсменів ДЮСШ Київської області то вони показали кращі результати, свої особисті рекорди і рівень гарної спортивної форми. Серед дівчата на дистанції 500 метрів трійка переможців розподілилася так:  І місце – Єлізавета Моторна, ІІ місце – Альона Скакун з Борисполя, ІІІ місце – Лілія Христосенко з Білої Церкви. Юнаки на дистанції 1000 метрів виявили таких чемпіонів: І місце – Олександр Фіялко з Білої Церкви, ІІ місце – Артем Набок з Борисполя, ІІІ місце – Денис Лисенко з Борисполя.

Усі призери і переможці особистої першості були нагороджені медалями, грошовими преміями та цінними подарунками від спонсорів змагань та профспілкової організації Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Нагороджували головний суддя змагань, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, Почесний громадянин м. Переяслава, доцент Микола Шульга; гості-спонсори, учні Миколи Петровича, у різні роки чемпіони України та міжнародних змагань з легкої атлетики Анатолій Різник, Олександр Ладик, Вячеслав Лисенко, Володимир Коноваленко, директорка Переяславської ДЮСШ Людмила Буряк та начальник відділу з питань фізичної культури, молоді, спорту та охорони здоров’я виконавчого комітету Переяславської міської ради Валерій Мільгевський.

Поза тим кубок команди переможців змагань серед студентів не фізкультурних спеціальностей та солодкий подарунок отримала команда факультету історичної і соціально-психологічної освіти, а серед студентів факультету фізичної культури, спорту і здоров’я – студенти І курсу.

Наостанок організатори дякують захисникам України за можливість проводити такі пам’ятні заходи й бажають учасникам змагань подальших перемог.

 

Пресцентр факультету фізичної культури, спорту і здоров’я