Володимир Гетьман гідно представив УГСП на чемпіонаті України з класичного пауерліфтингу: це вже другий виступ сковородинівця-захисника у 2023 році

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Вітання > Володимир Гетьман гідно представив УГСП на чемпіонаті України з класичного пауерліфтингу: це вже другий виступ сковородинівця-захисника у 2023 році

Сковородинівець Володимир Гетьман знову зійшов на п’єдестал чемпіонату України з класичного пауерліфтингу серед всіх вікових груп та студентів закладів вищої освіти. Змагання проходили у Львові з 1 по 12 квітня, розповідає про здобувача 3 курсу факультету фізичної культури, спорту і здоровя, який представляв на змаганнях Університет Григорія Сковороди в Переяславі, видання «Переяслав.City».

Відомо, що місто Лева змагання такого рівня приймає уже втретє. У спорткомплексі СКІФ свою майстерність демонстрували майже пів тисячі спортсменів різного віку: юнаки та дівчата, юніори та юніорки, чоловіки та жінки, ветерани та студенти. На чемпіонаті були представлені спортсмени з 21 області України.

Повідомляється, що у ваговій категорії до 93 кг Володимир здобув срібло серед учасників-студентів, здолавши в особистий залік сумарну вагу 590 кг! (200-180-210). Поза тим, у своїй улюбленій вправі «жим лежачи» з результатом 180 кілограмів він теж здобув малу золоту нагороду. У відкритій категорії серед 22 осіб посів 14 сходинку в своїй ваговій категорії.

Нагадаємо, що взимку Гетьман став призером відкритого чемпіонату Києва з пауерліфтингу. Це були перші змагання такого рівня після річної перерви й відбулися 4 лютого. У основі складу учасників турніру переважно були вихованці ДЮСШ.

Тоді Володимир виступав у класичному (тобто без екіпірування) жимі штанги лежачи і успішно підняв вагу 170 кг. Ще одну спробу здолати штангу вагою 177,5 кг переяславцю не зарахували через технічну помилку. Тож у підсумку Володимир Гетьман посів третє місце у своїй ваговій категорії до 93 кг і як призер потрапив до складу збірної команди спортсменів Київщини, якими випала честь виступати у чемпіонаті України.

«Я рік чекав цих змагань, бо вперше виступав на них як представник Федерації пауерліфтингу України, – наголошував тоді Володимир. – Саме на цьому турнірі познайомився з тренером збірної заслуженим майстром спорту України Віктором Налейкіним. Раніше я виступав від імені любительських спортивних організацій, і радий, що федерація прийняла мою заявку на вступ. Я хотів був спробувати свої сили в триборстві, але оскільки служу в Нацгвардії, то, зрозуміло, що в такий важкий рік війни на додаткові тренування не вистачало часу. Тим більше, у перші ж місяці повномасштабного вторгнення армії рф ми тримали оборону Києва, на Лютежі».

Радіємо та пишаємося перемогами спортсмена, дякуємо йому як захиснику. Наснаги і сил для спортивної та військової боротьби. Хай подальший шлях буде виключно переможним!

 

За матеріалами «Переяслав.City»