Сковородинівець Владислав Бухов здобув п’яту ліцензію з плавання для України на Олімпійські ігри у Парижі

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Вітання > Сковородинівець Владислав Бухов здобув п’яту ліцензію з плавання для України на Олімпійські ігри у Парижі

Сковородинівець завоював олімпійську ліцензію на дистанції 50 метрів вільним стилем. Мова про студента факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі Владислава Бухова.

Як передає «Укрінформ», збірна України з плавання здобула одразу п’ять ліцензій на Олімпійські ігри-2024, що відбудуться у Парижі. Сталося це за результатами турніру Stockholm Open у Швеції.

Кваліфікація на Олімпіаду-2024 у плаванні розпочалася 1 березня та триватиме до 23 червня 2024 року. За цей час плавці мають виконати олімпійські нормативи на різноманітних турнірах, затверджених Світовою організацією плавання.

За результатами шведського турніру Україна здобула одразу п’ять ліцензій на Олімпіаду-2024 у плаванні. Три з них на рахунку Михайла Романчука, який у заключний день змагань виконав ще норматив на дистанції 800 метрів вільним стилем після вдалих стартів на 400 та 1500 метрах. Четверта ліцензія на рахунку Олександра Желтякова (200 метрів, спина).

Останню ж ліцензію для України за результатами Stockholm Open здобув 20-річний Владислав Бухов. Український плавець виконав норматив на дистанції 50 метрів вільним стилем.

Олімпійський норматив на 50 м фристайлом складає 21.96 секунд. Виконати його намагався ще один українець – Ілля Лінник, однак лише Бухову вдалося пропливти дистанцію з необхідним результатом – норматив випердив на 0.04 секунди (21.92 сек).

Бухов вдруге відібрався на Олімпійські ігри. На попередній Олімпіаді в Токіо плавець також виступав на 50 метрах вільним стилем і навіть вийшов до півфіналу та показав 19-й загальний результат.

Хто такий Владислав Бухов:

  • 20-річний український плавець, який народився в Донецьку. На змаганнях Бухов представляє місто Київ. Виступає на спринтерських дистанціях 50 і 100 метрів вільним стилем та батерфляєм.
  • Бухов – володар юніорського світового рекорду на дистанції 50 метрів батерфляєм. Це досягнення підкорилось Бухову у 2020 році. Тоді на змаганнях у Люксембурзі український плавець показав час 23.14 секунди.
  • Учасник Олімпійських ігор-2020 у Токіо. Бухов змагався на дистанції 50 метрів вільним стилем, де показав 19-й результат.
  • У 2019 році Бухов виграв «золото» світової першості серед юніорів на дистанції 50 метрів вільним стилем. Того ж року українець двічі фінішував третім на юніорській континентальній першості на дистанціях 50 і 100 метрів вільним стилем.

 

Пресцентр факультету фізичної культури, спорту і здоров’я