Під Бахмутом загинув випускник університету, спортсмен Костянтин Денека

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Співчуття > Під Бахмутом загинув випускник університету, спортсмен Костянтин Денека

Український спорт продовжує втрачати своїх найкращих представників у війни проти кривавого агресора. Університет Григорія Сковороди в Переяславі продовжує втрачати своїх кращих випускників. Днями нам надійшла чергова сумна звістка з Донеччини…

1 квітня 2023 року в бою за Бахмут героїчно загинув випускник Університету Григорія Сковороди в Переяславі, магістр факультету фізичної культури, спорту і здоров’я, велоатлет що став на захист України Костянтин Денека.

Денека запам’ятався як учасник університетської команди з тріатлону, де виступав разом з деканом Віктором Куйбідою який пригадує його як відкриту та щиру людину, конкурентного й взірцевого гонщика. У нього залишились дружина, маленька донечка та син.

Костянтин був уродженцем Києва. Він був членом команди Leader Citroen Team, у складі якої вигравав десятки всеукраїнських змагань з велоспорту.

З початком військової агресії Росії став на захист своєї Батьківщини. Навіть під час нетривалих відпусток Костянтин не забував свою улюблену справу та відвідував змагання з велоспорту. У вересні минулого року він приїхав у Бучу, щоб підтримати учасників велопробігу з нагоди Дня міста.

Загинув герой на Донеччині, захищаючи фортецю Бахмут.

Команда «Leader Citron Team» підготувала відео про свого колегу:

Поховання відбулося у неділю, 9 квітня, на алеї Героїв Берковецького кладовища міста Києва.

Просимо всю спільноту підтримати родину Костянтина: https://send.monobank.ua/jar/VSC7PNAZ3

Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати рідної, близької людини, та нехай добрий, світлий спомин про покійного захисника стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, колег, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував. Герої не вмирають!

 

Пресцентр факультету фізичної культури, спорту і здоров’я