Семеро сковородинівців з ФК «Шахтар» здобули перемогу в 1/16 Ліги Європи: забили 5 голів

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Вітання > Семеро сковородинівців з ФК «Шахтар» здобули перемогу в 1/16 Ліги Європи: забили 5 голів

16 лютого 2023 року легендарний донецький футбольний клуб «Шахтар» стартував у першому раунді плей-оф Ліги Європи домашнім поєдинком проти французького «Ренна», який проходив у Варшаві. У складі команди грали семеро студентів та випускників Університету Григорія Сковороди в Переяславі: Дмитро Криськів, Артем Бондаренко, Анатолій Трубін, Валерій Бондар, Микола Матвієнко, Юхим Конопля, Георгій Судаков.

За повідомленням ряду засобів масової інформації два переможні голи забили сковородинівці – Дмитро Криськів та Артем Бондаренко, а команда перемогла суперника з рахунком 2:1. Долю наступної гри (м. Ренн, Франція, 16.02.2023) вирішували шляхом пробивання пенальті.

Героєм матчу став Анатолій Трубін, який блискучими сейвами парирував град ударів у ворота і три пенальті. Статистичний портал WhoScored представив символічну збірну тижня Ліги Європи, в яку і потрапив наш воротар, у якого третя найкраща оцінка ‒ 8,9 балів. Після гри Трубін зробив заяву:

«Не хочу говорити, що це моя заслуга, тому що перш за все – це заслуга наших воїнів. Сьогодні рівно рік, як почалася повномасштабна війна, тому хочу висловити їм велику подяку – без них, їх зусиль не було б цього матчу і футболу в Україні».

Команду підтримали сковородинівці, які забили пенальті Дмитро Криськів, Артем Бондаренко, Юхим Конопля, Георгій Судаков.

Залишається анонсувати, що у 1/8 фіналу Шахтар зустрінеться з Феєнордом з м. Роттердам, Нідерланди. Успіху Вам хлопці!

 

Пресцентр факультету фізичної культури, спорту і здоров’я