Чи є тут ті, хто чекав на нову відкриту лекцію улюбленого декана факультету фізичної культури, спорту і здоров’я, видатного професора та визнаного українського науковця Віктора Куйбіди? Знаємо, що є! І маємо для вас новини – вона відбудеться наступної середи, 12 жовтня о 10:00 на платформі «Zoom». Тема розмови: «Фізична активність, харчування та мікроорганізми кишківника».
Клікайте за цим посиланням аби у означений час потрапити на лекцію: https://us04web.zoom.us/j/8912794216?pwd=NVB5Tk5mdE1hcml6cnRnR005MEpuUT09.
Буде зроблено аналіз таких аспектів зазначеної проблеми:
- Чому слина ‒ «воротар ротової порожнини»? Що (кого) вона ловить?
- Як шлунок нейтралізує патогенні віруси, мікроорганізми, гриби?
- Чому тонкий кишківник вважають «мачухою» мікроорганізмів?
- «Рідною мамою» мікробіоти є товста (ободова) кишка. Чому?
- Слиз різних органів та його роль: «дружба, ігнорування, боротьба» з мікробіотою.
- Будова стінки кишки. Чому натщесерце варто випити стакан рідини? За яких умов варто це зробити?
- Скільки живуть мікроворсинки кишківника?
- Роль мікроорганізмів у виникненні феномену «дірява кишка».
- Мозок кишківника артефакт чи реальність?
- Де більше нейронів: у спинному чи кишковому мозку?
- У чому схожість кишкового та серцевого мозку?
- Деякі факти про мікроорганізми кишківника.
- Чи можуть мікроорганізми кишківника інфікувати серце, легені, печінку?
- Як взаємодіють головний мозок та мікробіота кишківника?
- Чи можуть мікроорганізми кишківника впливати на пам’ять, боротися із вірусами менінгіту, фрагментами пошкодженої ДНК чи зношеними нейронами?
- Як мікроорганізми кишківника стимулюють, або пригнічують роботу імунної системи? Чому дендритні клітини вважають «офіціантами» лімфоцитів?
- Мікрофлора кишківника синтезує вітаміни, які покращують спортивні результати та посттравматичне відновлення.
- Мікроорганізми переробляють молочну кислоту і генерують «нову енергію» для роботи організму.
- Як правильно годувати мікробіоту кишківника? Харчові волокна баласт, чи їжа мікроорганізмів?
- Яка роль грубої рослинної їжі для мікроорганізмів та людини? Чому вона ‒ «віник кишківника»?
- Сучасні шляхи поліпшення мікробіоти кишківника та її ефекти.
Закладаємося, що ніхто не розповість вам про фізичну активність, харчування та мікроорганізми кишківника пізнавальніше і наочніше ніж Віктор Віталійович – підтвердять ті, хто є завсідниками його лекцій. Зголошуйтесь самі і гуйте друзів зі всієї України – місця в інтерактивному середовищі вистачить всім!
Пресцентр факультету фізичної культури, спорту і здоров’я