Чому тонкий кишківник – «мачуха» мікроорганізмів, а слина – «воротар ротової порожнини»: анонсовано нову лекцію професора Куйбіди на платформі «Zoom»

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Анонси факультету > Чому тонкий кишківник – «мачуха» мікроорганізмів, а слина – «воротар ротової порожнини»: анонсовано нову лекцію професора Куйбіди на платформі «Zoom»

Чи є тут ті, хто чекав на нову відкриту лекцію улюбленого декана факультету фізичної культури, спорту і здоров’я, видатного професора та визнаного українського науковця Віктора Куйбіди? Знаємо, що є! І маємо для вас новини – вона відбудеться наступної середи, 12 жовтня о 10:00 на платформі «Zoom». Тема розмови: «Фізична активність, харчування та мікроорганізми кишківника».

Клікайте за цим посиланням аби у означений час потрапити на лекцію:  https://us04web.zoom.us/j/8912794216?pwd=NVB5Tk5mdE1hcml6cnRnR005MEpuUT09.

Буде зроблено аналіз таких аспектів зазначеної проблеми:

  • Чому слина ‒ «воротар ротової порожнини»? Що (кого) вона ловить?
  • Як шлунок нейтралізує патогенні віруси, мікроорганізми, гриби?
  • Чому тонкий кишківник вважають «мачухою» мікроорганізмів?
  • «Рідною мамою» мікробіоти є товста (ободова) кишка. Чому?
  • Слиз різних органів та його роль: «дружба, ігнорування, боротьба» з мікробіотою.
  • Будова стінки кишки. Чому натщесерце варто випити стакан рідини? За яких умов варто це зробити?
  • Скільки живуть мікроворсинки кишківника?
  • Роль мікроорганізмів у виникненні феномену «дірява кишка».
  • Мозок кишківника артефакт чи реальність?
  • Де більше нейронів: у спинному чи кишковому мозку?
  • У чому схожість кишкового та серцевого мозку?
  • Деякі факти про мікроорганізми кишківника.
  • Чи можуть мікроорганізми кишківника інфікувати серце, легені, печінку?
  • Як взаємодіють головний мозок та мікробіота кишківника?
  • Чи можуть мікроорганізми кишківника впливати на пам’ять, боротися із вірусами менінгіту, фрагментами пошкодженої ДНК чи зношеними нейронами?
  • Як мікроорганізми кишківника стимулюють, або пригнічують роботу імунної системи? Чому дендритні клітини вважають «офіціантами» лімфоцитів?
  • Мікрофлора кишківника синтезує вітаміни, які покращують спортивні результати та посттравматичне відновлення.
  • Мікроорганізми переробляють молочну кислоту і генерують «нову енергію» для роботи організму.
  • Як правильно годувати мікробіоту кишківника? Харчові волокна баласт, чи їжа мікроорганізмів?
  • Яка роль грубої рослинної їжі для мікроорганізмів та людини? Чому вона ‒ «віник кишківника»?
  • Сучасні шляхи поліпшення мікробіоти кишківника та її ефекти.

Закладаємося, що ніхто не розповість вам про фізичну активність, харчування та мікроорганізми кишківника пізнавальніше і наочніше ніж Віктор Віталійович – підтвердять ті, хто є завсідниками його лекцій. Зголошуйтесь самі і гуйте друзів зі всієї України – місця в інтерактивному середовищі вистачить всім!

 

Пресцентр факультету фізичної культури, спорту і здоров’я