На Всесвітніх іграх з неолімпійських видів спорту виступили 6 випускників університету: розповідаємо про їх успіхи

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Новини факультету > На Всесвітніх іграх з неолімпійських видів спорту виступили 6 випускників університету: розповідаємо про їх успіхи

На Всесвітніх іграх з неолімпійських видів спорту, що відбувалися в американському Бірмінгемі, виступили 6 випускників Університету Григорія Сковороди в Переяславі, зокрема факультету фізичної культури спорту і здоров’я. Раніше ми вже розповідали, що спортсмен з ушу Роман Рева повертається з ігор з «бронзою». Нині ж раді відмітити, що сумоїстка Іванна Березовська повертається додому із «золотом» та «сріблом»; Світлана Ярьомка везе «золото» та «бронзу»; Каріна Колеснік – «срібло», а Вікторія Царук та Аліна Дуженко повертаються на Батьківщину зупинившись за крок від перемог. Із шести представниць жіночої збірної України з сумо п’ятеро – сковородинівки. Але про все по порядку.

Іванна Березовська стала чемпіонкою Всесвітніх ігор-2022 з боротьби сумо в абсолютній ваговій категорії та срібло в категорії «80+». У фінальній сутичці українка перемогла Хійорі Кон з Японії, яка стала срібною призеркою The World Games 2022.

Срібною призеркою Всесвітніх ігор з ушу стала Аліни Крисько. Її перемога це ще й заслуга тренера, випускника університету, заслуженого майстра спорту Андрія Коваля.

«Бронзу» теж виборола сковородинівка – представниця збірної України Світлана Ярьомка, яка здобула золоту нагороду у важкій вазі, в бронзовому фіналі здолала срібну призерку в середній вазі Карину Колеснік.

Старша викладачка кафедри спортивних дисциплін та туризму Вікторія Царук зупинилася в кроці від медалі, пройшовши до півфіналу, 5 місце. По завершенню змагань спортсменка поділилася своїми думками на сторінці у Facebook:

 

Більше відео – у спільноті Спортивного комітету України.

За підсумками збірна України з сумо отримала 11-ть ліцензій, та завоювала дев’ять нагород. Університет Григорія Сковороди в Переяславі, факультет фізичної культури, спорту і здоров’я вітає дівчат та їх тренерів з успішним виступом та бажає якнайшвидшого відновлення після тяжкої роботи і повернення до дохйо!

Пресцентр факультету фізичної культури, спорту і здоров’я