Сковородинівець Роман Рева став бронзовим призером Всесвітніх ігор у Бірмінгемі в ушу чанцюань (відео)

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Новини факультету > Сковородинівець Роман Рева став бронзовим призером Всесвітніх ігор у Бірмінгемі в ушу чанцюань (відео)

Попри війну і літо українські спортсмени продовжують радувати нас своїми рекордами і перемогами. Днями випускник факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі Роман Рева виборов бронзову медаль з ушу на Всесвітніх іграх-2022 в дисципліні Чан Цюань (один із підрозділів Таолу – бою проти невидимого суперника).

Результат 29-річного сковородинівця – 9.253 бали. Чемпіоном став індонезієць Едгар Хав’єр Марвело (9.533), срібна медаль у корейця Хасунг Лі (9.503).

Медаль Реви стала 24-ю для України на Всесвітніх іграх-2022 та першою за дев’ять років саме в ушу – у 2013 році випускник нашого факультету, Дмитро Баток став бронзовим призером у чоловічій санді (вага до 85 кг) – змагання, де спортсмени проводять контактний бій.

Виступ бронзового призера Всесвітніх ігор в ушу Романа Реви.

Сковородинівець набрав 9.253 бали, поступившись представникам з Кореї та Індонезії.

На момент написання цієї публікації українські атлети здобули вже 24 медалі (9-6-9). Всесвітні ігри стартували 7 липня в Бірмінгемі (США). Вони триватимуть до 17 липня. Україну представляють 103 спортсменів у 19 дисциплінах. Україна бореться за лідерство як у неофіційному медальному заліку, так і в рейтингу за кількістю нагород. Поза тим, наша делегація зустрічалася з американським конгресменом Гаррі Палмером.

Пізніше бронзовий призер Всесвітніх ігор в ушу Роман Рева розповів журналістам про свою здобуту медаль TWG-2022:

Романе, колектив факультету фізичної культури, спорту і здоров’я завжди захоплювався Вашою вихованістю, талантом і «спортивним довголіттям» у молодому віці. Вітаємо і зичимо вам подальших перемог у житті та спорті. Дякуємо Вашим тренерам – вони також наші випускники!

Довідково. Всесвітні ігри – це міжнародні комплексні змагання з видів спорту, що не входять до олімпійської програми, хоча й проводяться під патронатом Міжнародного олімпійського комітету.

Пресцентр факультету фізичної культури, спорту і здоров’я