«Ця перемога – для народу України»: сковородинівець, плавець Володимир Лісовець знову став найкращим брасистом Європи серед юніорів на двох дистанціях

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Новини факультету > «Ця перемога – для народу України»: сковородинівець, плавець Володимир Лісовець знову став найкращим брасистом Європи серед юніорів на двох дистанціях

Українські плавці вдало виступили на чемпіонаті Європи серед юніорів з плавання, що відбувався у румунському Бухаресті з 5 по 10 липня 2022 року. Поза тим, що збірна України здобула шість нагород – дві золоті, три срібні, одну бронзову маємо уточнення, яке не може не потішити нашу сковородинівську родину – український плавець, першокурсник факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі  Володимир Лісовець приніс збірній України два золота чемпіонату.

За повідомленням ряду українських ЗМІ, спершу Лісовець став тріумфатором запливу на дистанції 50 метрів брасом. Сковородинівець показав другий час (28.15 с) у своєму кваліфікаційному запливі, де поступився сербу Урошу Зівановичу. У півфіналі він фінішував другим у запливі (27.72 с) після нідерландця Коена де Ґрута. У фіналі українському плавцю вдалося покращити час і обійти обох головних суперників: різниця між трійкою призерів становила 0.07 секунди.

Із результатом 27.62 с. Лісовець на 0.03 с випередив де Ґрута й залишив позаду Зівановича та здобув перше в кар’єрі «золото» на цій дистанції. Зазначимо, що торік Лісовець був третім у цьому виді програми.

Слід зазначити, що Володимир не зупинився на досягнутому та своїм фантастичним виступом приніс ще одне золото Україні на дистанції 100 м брас (1:00.96). Титул чемпіона Європи серед юніорів став другим у кар’єрі українця. У 2021-му він теж переміг на 100-метрівці.

Відтак, сковородинівець Володимир Лісовець став дворазовим чемпіоном Європи серед юніорів на дистанціях 50 і 100 м брасом.

«Ця перемога – для народу України. Дуже важко бути далеко від моєї родини, але вони вдома, в безпеці, і я сподіваюся, що дуже скоро ми зможемо побачити одне одного», – наголосив Лісовець після своєї перемоги.

Що ж до інших перемог українських плавців, то Олександр Желтяков завоював срібло на 100 м на спині (54.26). Віцечемпіонами Європи в естафеті 4×100 м комплексним плаванням стала наша чоловіча команда у складі Олександра Желтякова, Володимира Лісовця, Арсенія Ковальова, Юрія Жовтка з результатом 3:38:02.

Срібним призером на дистанції 200 м на спині став Желтяков – 1:57.65 хв. Бронзову медаль у комбінованій змішаній естафеті 4х100 м з рекордом України завоювали Ніка Шарафутдінова, Володимир Лісовець, Арсеній Ковальов, Марія Д’яченко.

Під час нагородження нашого спортсмена його колеги по команді на трибуні заспівали національний гімн України. Наш прапор та гімн вкотре побачила уся Європа.

Довідково. Лісовець загалом має п’ять медалей європейських першостей. Окрім двох «золотих» – три «бронзові» (50 м брасом, 4х100 м комплексом, мікст 4х100 м комплексом – усе в 2021 році).

Пишаємось нашими хлопцями та щиро вітаємо увесь тренерський склад, наших українських плавців та плавчинь, їх рідних та близьких. Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я надсилає найтепліші слова вітань Володимиру та його наставнику Олександру Фоміну. Зичимо вам незгасного примноження успіхів та нових перемог у спорті та житті!

Пресцентр факультету фізичної культур, спорту і здоров’я