Борчиня, сковородинівка Юлія Лесковець здобула «золото» чемпіонату Європи з вільної боротьби U20 в Римі

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Новини факультету > Борчиня, сковородинівка Юлія Лесковець здобула «золото» чемпіонату Європи з вільної боротьби U20 в Римі

З 27 червня по 1 липня 2022 року в італійському Римі відбувався чемпіонат Європи з вільної боротьби U-20 (серед спортсменів до 20 років – прим.авт.).

У складі збірної України участь в цьому чемпіонаті взяла участь й здобувачка факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі, майстер спорту міжнародного класу України Юлія Лесковець та «озолотила» Україну своєю нагородою.

Повідомляється, що Юлія стала переможницею континентальної першості у ваговій категорії до 59 кг. Варто відзначити, що Юлія за весь старт не віддала жодного балу своїм суперницям, вигравши всі сутички із загальним рахунком – 40:0 та здолавши суперниць достроково.

 У 1/8 вона здолала господарку змагань італійку Іларію Салватеру, в 1/4 перемогла румунку Анну Марію Пуіу. У півфіналі сковородинівка впевнено виграла в болгарки Фатме Тахір Шабан, а в фіналі без великих проблем розібралась з турчанкою Ебру Дагвасі.

«Безмежно вдячна всім за вітання. Стільки побажань навіть на день народження не чула. Окремо хочу подякувати своїм особистим тренерам: Старинському Олександру Миколайовичу та Васильчуку Володимиру Аркадійовичу. Команді тренерів збірної України та головному тренеру Стадніку Андрію Володимировичу. Дуже ціную Ваш вклад та віддачу. Команда лікаря та масажиста – дякую вам за вашу роботу. Також хочу подякувати Ukrainian Wrestling Association Асоціація спортивної боротьби України за організацію поїздки та підтримку. Люблю свою роботу. Попереду тільки найкраще» – написала Юлія на своїй сторінці у Facebook.

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я вітає спортсменку, тренерів та усю збірну з вдалим виступом та бажає їм так само вдало виступити на чемпіонаті світу в Іспанії.

Дякуємо Збройним Силам України, котрі захищають нашу рідну землю від російських загарбників. Завдяки зусиллям наших військових юні спортсмени мають можливість готуватись до міжнародних стартів та гідно представляти країну на світовій арені.

Пресцентр факультету фізичної культури, спорту і здоров’я