Зірковий факультет запрошує на навчання: Віктор Куйбіда у ході «Pereiaslav AbitFest 2022» розповів про вступ на ФФКСЗ

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Новини факультету > Зірковий факультет запрошує на навчання: Віктор Куйбіда у ході «Pereiaslav AbitFest 2022» розповів про вступ на ФФКСЗ

Віталій та Володимир Клички, Віктор Циганков, Олена Юрковська та Олександра Кононова, Сергій Дзіндзірук – це лише кілька найвідоміших прізвищ із кількох сотень олімпійських, світових та європейських, українських та регіональних чемпіонів, які навчалися за спеціальностями факультету фізичної культури, спорту і здоров’я. Справжніх чемпіонів виховують чемпіони – майстри та кандидати з найрізноманітніших видів спорту, тренери національних збірних, судді міжнародних та національних категорій.

На початку травня вперше в історії Університету Григорія Сковороди в Переяславі на youtube-каналі закладу відбувся День відкритих дверей, який задав відлік фестивалю «Pereiaslav AbitFest 2022» – серії профорієнтаційних заходів. До цієї події долучився і доктор історичних наук, професор, декан факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Віктор Куйбіда.

У ході свого виступу перед потенційними вступниками Віктор Віталійович розповів про освітньо-професійні програми факультету:

«Фахівець ОПП Середня освіта (фізична культура) першого бакалаврського рівня вищої освіти за спеціальністю 014 Середня освіта (фізична культура) здатний виконувати зазначену професійну роботу і може обіймати первинні посади: вчитель закладів загальної середньої освіти та спеціалізованої освіти (фізична культура), вихователь закладів дошкільної освіти (фізична культура), інструктор з фізичної культури, тренер з виду спорту шкільної секції, організатор спортивно-масової та туристичної роботи у закладах загальної середньої освіти.

Абітурієнти складають мультипредметний тест і заповнюють мотиваційний лист».

«А от випускники ОПП «Тренерська діяльність в обраному виді спорту» першого бакалаврського рівня вищої освіти за спеціальністю 017 Фізична культура і спорт, – продовжив декан, – можуть займати такі первинні посади – тренер з виду спорту (федерації, збірної чи клубної команди, спортивної школи і т. ін.); тренер-викладач з виду спорту (спортивної школи, секції і т. ін.); тренер-методист.

Вступ відбувається без мультипредметного тесту. Абітурієнти складають фахове випробування з фізичної культури в університеті (біг, підтягування, стрибки тощо за відповідною програмою) і заповнюють мотиваційний лист.

У свою чергу, випускники ОПП Середня освіта (фізична культура) другого магістерського рівня вищої освіти за спеціальністю 014 Середня освіта (фізична культура) можуть займати такі первинні посади: викладач закладів фахової передвищої освіти (фізична культура); вчитель закладів загальної середньої освіти (фізична культура); керівник секції спортивного напряму; методист з фізичної культури.

При вступі необхідно скласти іспит з Теорії і методики фізичного виховання в університеті та заповнити мотиваційний лист».

Розуміючи зайнятість професійних спортсменів ми даємо змогу навчатися за індивідуальним графіком, вміло поєднувати тренувальний, змагальний і навчальний процеси. Подейкують, що кожен майбутній чемпіон ще з юних років марить навчатися саме тут, а відтак пропонуємо і тобі не відставати та долучитися до зоряного клубу випускників цього факультету.

 

Пресцентр факультету фізичної культури, спорту і здоров’я