Олександр та Аліна Грушини і Тетяна Ріжко поповнили медальну скарбничку України на Чемпіонаті Європи з боротьби

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Вітання > Олександр та Аліна Грушини і Тетяна Ріжко поповнили медальну скарбничку України на Чемпіонаті Європи з боротьби

Сьогодні, під час війни, у кожного свій фронт і прапор України піднятий на честь нашого спортсмена і його великих перемог надихає, як ніколи. Подружжя спортсменів, випускників факультету фізичної культури спорту і здоров’я Олександра та Аліни Грушиних, а також ще одна випускниця нашого факультету Тетяна Ріжко поповнили родинну, сковородинівську та загальнонаціональну медальну скарбнички на Чемпіонаті Європи з боротьби, що з 28 березня по 3 квітня відбувся в Будапешті (Угорщина).

Зважаючи на складну ситуацію, перед стартом змагань жіноча команда частково знаходиться на зборі в Польщі. Представники греко-римського стилю перебували в Олімпійському навчально-спортивному центрі «Конча-Заспа», а інші спортсмени – у безпечних районах країни, де продовжували свої тренувальні процеси.

У столиці Угорщини, яка ввосьме стала господаркою континентальної першості, розігрували 30 комплектів нагород.

Відзначимо, що в середині березня UWW відсторонила російських та білоруських спортсменів, суддів та спортивних функціонерів від участі в міжнародних змаганнях, та відмінила проведення Міжнародних турнірів запланованих в росії чи білорусі.

Відтак борець греко-римського стилю Олександр Грушин став бронзовим призером чемпіонату Європи. Він завоював нагороду у ваговій категорії до 63 кілограмів та приніс Україні шосту медаль континентальної першості з боротьби, що триває у Будапешті.

У ваговій категорії 57 кг його дружина Аліна Грушина-Акобія стала чемпіонкою Європи. На шляху до золотої медалі українка перемогла польку Ангеліну Лисак, Сандру Паружевськи із Німеччини та болгарку Евеліну Ніколову.

Тетяна Ріжко стала чемпіонкою Європи у ваговій категорії 65 кг. Українка перемогла азербайджанку Еліс Манолову, естонку Вікторію Вессо та болгарку Софію Георгієву, а у фіналі знову зустрілася з Маноловою, яку здолала вдруге.

Таким чином, на чемпіонаті Європи жіноча збірна України посіла друге загальнокомандне місце (2 золоті, 1 срібна та 2 бронзові медалі) серед 30 команд.

Варто виокремити те, що жіноча збірна України вирушила до Угорщини без тренерів, адже чоловіки в тренерському штабі нині захищають Батьківщину.

Поза тим, дівчата розповіли гірку правду про реалії повномасштабного вторгнення росії на територію України грузинській редакції «Радіо Свобода» та розвінчали окремі факти московитської пропаганди:

Університет Григорія Сковороди в Переяславі, факультет фізичної культури спорту і здоров’я вітає своїх титулованих спортсменів та їх наставника Віктора Лозового з блискучим успіхом, який, попри складність підготовки, вкотре підняв наш прапор та восславив наш гімн над переможним п’ядесталом. Пишаємось вами, любимо вас. Бажаємо мирного неба та нових перемог!

Пресцентр факультету фізичної культури спорту і здоров’я