Чому, вживаючи жирні продукти, людина худне – про це і не тільки розкаже Віктор Куйбіда у ході нової онлайн-лекції в Facebook

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Анонси факультету > Чому, вживаючи жирні продукти, людина худне – про це і не тільки розкаже Віктор Куйбіда у ході нової онлайн-лекції в Facebook

Існує стереотип, що лекціями у дистанційному форматі, без живого спілкування набагато складніше зацікавити студентів. Цей міф ще рік тому почав розвіювати заслужений працівник освіти України, декан факультету фізичної культури, спорту і здоров’я, кандидат біологічних наук, доктор історичних наук, професор кафедри біології, методології і методики навчання Віктор Куйбіда, онлайн-лекції якого набирають по кілька тисяч переглядів. Відтак, з радістю повідомляємо, що у середу, 10 листопада о 10:00 на facebook-сторінці Віктора Віталійовича  відбудеться нова онлайн-лекція (прямий ефір) на тему «Кетогенна дієта в спорті: переваги і недоліки»

У ході лекції буде зроблено аналіз таких аспектів зазначеної проблеми:

– Типи жирової тканини та її роль в організмі людини: коричневий та бежевий жир; білий жир (підшкірний, внутрішньочеревний або вісцеральний жир).

– Легкодоступний жир печінки та м’язів, конституційні ліпіди.

– Як з’являються жирові клітини? Чи існують подібні аналогії в організмі людини?

– Чому накопичення бурого жиру веде до схуднення, а білого ‒ до ожиріння?

– Після переїдання температура тіла зростає на 0,51°C. Як змінюється активність термогенезу бурого жиру після переїдання та на холоді?

– Чому відомий екстремальний тріатлоніст Михайло Бойко худий і гарячий? Що відбувається з його білим жиром, якщо упродовж десяти днів він плаває в холодній воді?

– Кетодієта: що необхідно їсти і що не бажано  вживати.

– Чи існують в природі тварини та люди, які харчуються за правилами кетодієти?

– Печінка марафонців зазнає ожиріння: міф чи правда?

– Який обсяг фізичної роботи ми виконуємо за рахунок енергії жирів?

– Фізіологічний харчовий кетоз при виснажливій аеробній роботі та кетодієті. Ацетон, ацетооцтова кислота, β-оксимасляна кислота.

– Патологічний кетоз під час екстремального голодування, діабету І типу, хронічного алкоголізму.

– Який механізм утворення енергії з ацетоацетату та β-оксибутирату?

– Чи шкодить здоров’ю спортсмена кетодієта?

– Чи доцільно застосовувати кетодієту під час змагань в горах?

– Чому, вживаючи жирні продукти, людина худне?

– Чи буде корисною кетодієта для покращення результату в змагальній діяльності тривалістю до 2 годин?

– Чи буде корисною кетодієта для покращення спортивного результату у видах спорту тривалістю 2,5 годин і більше?

– Чи лікують епілепсію, ожиріння, діабет, синдром полікістозних яєчників, вугрі, неврологічні захворювання кетодієтою?

– Тривале використання кетодієти та атеросклероз судин?

Запрошуємо приєднатися до прямого ефіру усіх бажаючих. А студентам І курсу факультету фізичної культури, спорту і здоров’я нагадуємо про те, що їм необхідно прослухати лекцію і занотувати її.

Пресцентр факультету фізичної культури, спорту і здоров’я