Змагання зі стрітболу приурочені Дню фізичної культури і спорту визначили кращих з кращих

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Новини факультету > Змагання зі стрітболу приурочені Дню фізичної культури і спорту визначили кращих з кращих

Минулого четверга, 16 вересня 2021 року, на спортивному майданчику університету відбулася першість Університету Григорія Сковороди в Переяславі зі стрітболу присвячені Дню фізичної культури і спорту України. У змаганнях, організацією яких традиційно займалася кафедра спортивних ігор, приймали участь команди викладачів та здобувачів факультету фізичної культури, спорту і здоров’я.

Стрітбол (від англ. street «вулиця» і англ. ball «м’яч») – спортивна командна гра з м’ячем. Іншими словами, це баскетбол 3х3, які відрізняється від класичної гри певними змінами правил. Тут грають 2 команди, кількість гравців якої може змінюватись. Класичний стрітбол має по 3 гравці. Гра може відбуватись протягом домовленого часу або до моменту, коли одна з команд досягне домовленої кількості очок.

Гра може проходити «на одне кільце» (при цьому команда перед забиванням м’яча в кільце мусить «вивести» його за трьох-очкову лінію). Невід’ємною частиною стрітболу, що вирізняє її від баскетболу, є заохочуване виконання трюків з м’ячем під час гри та різноманітних слем-данків (slam dunk). Іншою особливістю стрітболу є можливість «грубої» гри, себто використання деяких силових прийомів та відволікаючих маневрів для проходу до кільця суперника.

За результатами проведених ігор команда викладачів університету посіла ІІІ місце, команда першокурсників виборола ІІ місце, а переможцями змагань стала команда магістрів факультету фізичної культури, спорту і здоров’я. Переможців у особистому заліку не визначали, а команди були відзначені грамотами та цінними подарунками. Спонсором змагань виступив профспілковий комітет університету.

Запрошуємо всіх охочих зголошуватися до прийдешніх ігор, та тим самим, розвивати стрітбольний рух в нашому університеті. Графік проведення подальших змагань у цьому календарному році залежатиме від епідеміологічної ситуації.

Пресцентр факультету