Сковородинівці, які грають у ФК «Шахтар» здобули нагороди Української Прем’єр-Ліги – наші вітання!

Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я > Новини факультету > Сковородинівці, які грають у ФК «Шахтар» здобули нагороди Української Прем’єр-Ліги – наші вітання!

Наприкінці квітня стали відомі імена тріумфаторів Укрїнської футбольної Прем’єр-ліги сезону 2020-2021 рр. За підсумками чемпіонату України-2020/2021 на п’єдестал потрапили київське «Динамо», донецький «Шахтар» та луганська «Зоря». Серед інших учасниками УПЛ у цьому сезоні були й нинішні студенти факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі: студент ІІІ курсу Анатолій Трубін, здобувачі вищої освіти ОР «Магістр» Валерій Бондар та Микола Матвієнко, студенти ІІ курсу Георгій Судаков і Богдан В’юнник, й першокурсник Марк Мампасі. У складі команди ФК «Шахтар» вони здобули срібні медалі. Команда зіграла 26 ігор Чемпіонату України, здобула 16 перемог, 6 нічиїх та 4 поразки.

«Студенти гарно проявили себе в іграх європейського рівня. Зокрема, в Лізі чемпіонів воротар Анатолій Трубін провів п’ять матчів із шести та зробив 23 блискучі сейви. Завдяки надійній грі в чемпіонаті України та в Лізі чемпіонів Анатолій став кращим гравцем команди в 2020 році.

Захисники команди Валерій Бондар та Микола Матвієнко зіграли 6 та 5 матчів відповідно, зробили 89% та 81% точних передач, відповідно. Варто відмітити, що Микола на полі рухався із максимальною швидкістю 29,9 км на годину, а Валерій зробив 5 відборів, 16 вдалих виносів і 9 разів блокував удари суперників.

Другокурсники Георгій Судаков (півзахисник) та Богдан В’юнник (нападник) у Лізі чемпіонів зіграли лише по одному матчу, але відзначилися стовідсотковою точністю передач, натомість, 18-річний першокурсник Марк Мампасі, крім Чемпіонату України, до європейських ігор дорослої команди не був залучений» коментує футбольні звитяги сковородинівців декан факультету Віктор Куйбіда.

Вітаємо гравців основного складу команди ФК «Шахтар» зі срібними медалями і бажаємо їм подальших перемог. Завжди раді вітати в стінах рідної альма-матер!

 

Прес-служба факультету фізичної культури, спорту і здоров’я